L'escola bressol rep el suport del ple municipal


  • Comparteix:

A Sant Cugat hi ha vuit escoles bressol municipal  / Foto: Santcugat.cat

A Sant Cugat hi ha vuit escoles bressol municipal / Foto: Santcugat.cat

La moció del grup municipal del PSC per restablir el finançament de les escoles bressol ha estat aprovada, amb esmenes de CiU, per la totalitat del ple amb l'excepció del PP. La proposta socialista reclama l'augment de la ràtio assignada pel departament d'Ensenyament i el pagament del deute pendent amb les escoles d'educació infantil de 0 a 3 anys.

El ple municipal ha tirat endavant la moció del PSC amb el suport de la CUP, ICV-EUiA i CiU, que ha presentat esmenes. Els socialistes han instat el govern a treballar en una nova planificació de les escoles bressol públiques per al període 2015-2020, que garanteixi el nivell educatiu. El regidor del PSC Pere Soler ha criticat la reducció de la subvenció del departament d'Ensenyament, que ha passat dels 1.800 euros del 2008, a una xifra inferior als 800 euros actuals.

Pere Soler

Reclamem dues coses: l'augment de la ràtio per alumne i el pagament del deute.


CiU ha presentat esmenes a la moció del PSC, que també han estat aprovades pel ple municipal. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha fet èmfasi en la reducció del 100% del pressupost de l'Estat espanyol destinat a polítiques de la primera infància. La federació nacionalista destaca el patiment que aquesta reducció ha generat a les escoles bressol i insta el govern espanyol a restituir la totalitat d'aquesta partida.

Esther Salat

Hem volgut posar molt èmfasi per destacar la reducció del 100% que ha fet l'Estat en el pressupost per a les escoles bressol.


La CUP i ICV-EUiA han votat a favor de la moció i les esmenes, que només han rebut els quatre vots en contra del PP.

A Sant Cugat hi ha vuit escoles bressol municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.