Les contribucions de la capella de Sant Joan també s'aproven a Valldoreix

Moment de la junta d'aquest dijous

Política

Publicat el 19/jun/14 per Sílvia González

Tots els partits de la junta de veïns de Valldoreix han votat aquest dijous a favor d'aprovar les contribucions especials per sufragar la urbanització del sector de la capella de Sant Joan de Mira-sol en el terme de Valldoreix. Una sessió extraordinària ha acordat que l'EMD aportarà 61.600 euros i els veïns de les 15 finques afectades 112.200 euros.

El ple de dilluns passat, a l'ajuntament, va aprovar aquestes contribucions per a la capella de Sant Joan a Mira-sol. El tràmit s'ha acompanyat aquest dijous de l'aprovació de la imposició i ordenació de les contribucions per als veïns del sector al terme de Valldoreix.

Les obres tenen un cost global de 2,4 milions d'euros, dels quals uns 400.000 euros corresponen a conceptes no repercutibles amb la qual cosa la quantitat a finançar del sector és de dos milions. Amb relació aquesta quantitat es fixa en un 80% l'import a finançar per part dels veïns i en un 20% la part que pertoca a l'administració. El vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, ha afirmat que s'apliquen els mateixos criteris de pagament tant per als veïns de Mira-sol com per als de Valldoreix.

Xavier Gavaldà

Hem mirat que s'apliquin els mateixos criteris que a Sant Cugat, i ens hem assegurat que no hi havia diferències entre veïns.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De les 100 finques ubicades al sector de la capella de Sant Joan, 15 es troben a Valldoreix. Amb relació al territori, l'EMD haurà d'abonar 61.600 euros i els valldoreixencs, 112.200 euros.

Part de l'aportació veïnal, tant per a Sant Cugat com per a Valldoreix, se sufragarà amb els 300.000 euros de la partida de lliure disposició de Mira-sol. L'Ajuntament remarca que les contribucions seran més reduïdes ja que les ofertes de les empreses per fer els treballs rebaixaran el pressupost inicial.

Els residents a la zona han rebut el document on s'estipula les quantitats a assumir i el terminis per fer els pagaments. L'aprovació de la imposició de les contribucions a Valldoreix implica la delegació a l'Ajuntament de la totalitat de la gestió tributària, licitatòria, control d'obra i pagament dels proveïdors.