Moviments a l'esquerra per a una candidatura unitària als comicis municipals


Temes relacionats

Moviments a l'esquerra per a una candidatura unitària als comicis municipals (19/jun/14)


  • Comparteix:

El Xalet Negre acull l'assemblea / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Xalet Negre acull l'assemblea / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Xalet Negre acull dimecres de la setmana que ve una assemblea per impulsar una candidatura unitària d'esquerres a les municipals de l'any vinent. La trobada està impulsada per diversos partits d'esquerres - el PSC, ICV-EUiA, Nova Esquerra Catalana i Procés Constituent - i santcugatencs a títol individual relacionats amb associacions veïnals.

L'assemblea tindrà com a punt de partida el manifest 'Per una alternativa d'esquerres', que fa una diagnosi de la situació actual de la ciutat i esbossa els grans trets d'un possible projecte compartit. El document constata que la majoria d'habitants de Sant Cugat fa un balanç positiu del municipi i que les esquerres han de saber marcar un punt d'inflexió o la ciutat està destinada a no conèixer l'alternança política.

En aquest sentit, el manifest adverteix que aquests partits no poden esperar que els votants els facin confiança pel simple fet de ser d'esquerres, sinó que l'han d'assolir amb 'noves aportacions programàtiques i estratègiques'. Això, segons el text, només ho podran fer 'si són capaces de compartir un mateix diagnòstic i elaborar una visió conjunta de futur'.

A partir d'aquest document, la reunió de dimecres vol constatar el nivell de consens que recull la proposta de construir una alternativa d'esquerres a Sant Cugat, i quina composició i característiques hauria de tenir.

Tots els partits d'esquerres, les entitats socials i persones a títol individual estan cridades a participar a la trobada, que començarà a dos quarts de vuit del vespre. Malgrat que no en són impulsores, la CUP i ERC també han estat convidades a l'acte per sondejar l'opció de crear la candidatura conjunta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.