El Cercle Podem Sant Cugat neix amb l'objectiu de construir una ciutat més justa


Temes relacionats

Moviments a l'esquerra per a una candidatura unitària als comicis municipals (19/jun/14)

Podem es constitueix avui com a partit polític amb una assemblea oberta (19/jun/14)

Podem prepara l'aterratge a Sant Cugat (10/jun/14)


  • Comparteix:

La plataforma ciutadana Cercle Podem Sant Cugat s'ha constituït aquest dijous en la seva primera assemblea, una trobada que ha reunit una quarantena de persones i que s'ha marcat el repte de construir una ciutat més justa i igualitària des de la ciutadania. L'agrupació descarta constituir-se com a partit polític, almenys fins a la celebració de l'assemblea general que tindrà lloc a Madrid a l'octubre.

L'organització com a mètode per canalitzar totes les idees que sorgeixin 'des de baix'. Aquesta és la intenció de la secció local de Podem, que de moment descarta constituir-se com a partit polític a l'espera de l'assemblea general de la tardor.

De moment, l'objectiu de l'agrupació és formar dues comissions de treball per donar l'oportunitat de participar a totes aquelles persones que ho vulguin. La primera serà d'Organització, i serà l'encarregada de gestionar les finances, les xarxes socials i les convocatòries d'assemblees i altres actes. La segona, anomenada Afers Municipals, exercirà de branca ideològica i es plantejarà com pot influir la plataforma a la ciutat per transformar-la socialment.

En declaracions a Cugat.cat, la portaveu provisional de la plataforma, Inés Luna, ha explicat que cal esbrinar quines són les necessitats de Sant Cugat i trobar iniciatives en què puguin col·laborar.

Inés Luna

Hem de fer una anàlisi de les necessitats del poble i veure en quines iniciatives ciutadanes podem ajudar.


Tot plegat tenint en compte la ideologia de Podem i, per tant, amb la intenció de construir una ciutat i una societat més justes socialment i on els ciutadans recuperin els drets bàsics que s'han reduït amb la crisi, tal com ha explicat Luna.

Inés Luna

Podemos lluita per defensar els beneficis socials que s'han perdut durant la crisi. També volem regular la corrupció. Com pot ser que un polític cobri més que un metge?


Una vegada constituïdes les comissions, la secció local també treballarà per portar les seves propostes a l'assemblea general de Madrid.

D'altra banda, davant les converses entre el PSC, ICV, Nova Esquerra Catalana i Procés Constituent per formar una candidatura unitària de cara a les properes municipals, la plataforma ha anunciat que no hi participarà com a tal, tot i que no descarta que alguns dels seus col·laboradors hi assisteixin a títol individual.

Una quarantena de persones ha assistit a la primera assemblea del Cercle Podem Sant Cugat, entre les quals hi havia representants de la CUP, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Procés Constituent, ICV i Nova Esquerra Catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.