L'esquerra independentista crema imatges de Felip VI


  • Comparteix:

Alguns dels manifestants han cremat imatges de Felip VI

Alguns dels manifestants han cremat imatges de Felip VI

Una quarantena de persones s'han concentrat aquest dijous a la plaça de la Vila convocades per l'esquerra independentista per rebutjar la monarquia en un acte en què s'han cremat imatges de Felip VI. La CUP, Endavant, Arran i la Guitza, organitzadors de la concentració, consideren esgotat el règim del 78, titllen la monarquia espanyola d'antidemocràtica i reclamen el dret d'autodeterminació del poble català.

El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha expressat el sentiment de rebuig vers la monarquia de l'esquerra independentista concentrada i ha titllat d''operació de maquillatge' la successió al tron espanyol.

Guim Pros

És una operació de maquillatge claríssim i creiem que està orientada al que succeeix a Catalunya.


La CUP considera que la proclamació de Felip VI és una operació d'estat en resposta al procés independentista català i a la profunda crisi que pateixen la legitimitat de la institució monàrquica, l'estat de les autonomies, el bipartidisme espanyol, sumat a la crisi social i del sistema que es viu actualment.

Felip VI ha estat proclamat rei aquest dijous a Madrid en una cerimònia on han assistit la majoria de forces parlamentàries amb l'excepció d'ERC, ICV, IU, Amaiur i el BNG.

Per altra banda, les entitats presents a aquesta concentració han fet una crida a participar diumenge a Barcelona a la manifestació convocada per una plataforma que agrupa una trentena d'organitzacions polítiques, sindicals i socials sota el lema 'Cap pacte, cap rei. El poble català decideix'. La manifestació sortirà a dos quarts de dotze de la plaça Universitat i finalitzarà a la plaça de Sant Jaume.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.