El PSC engega una ofensiva per aturar la urbanització de Can Busquets


  • Comparteix:

Menéndez ha engagat converses amb Oriol Nel·lo i Joaquim Nadal per aturar el projecte.

Menéndez ha engagat converses amb Oriol Nel·lo i Joaquim Nadal per aturar el projecte.

El grup municipal del PSC ha encetat converses amb el nou govern de la Generalitat per mirar d'aturar la urbanització de Can Busquets. Conscients de la dificultat de paralitzar el procés, que es troba en aquests moments pendent d'aprovació per part del consell executiu, han començat una campanya de sensibilització ciutadana que pretén donar a conèixer les conseqüències que comportarà la urbanització d'aquesta zona boscosa de la Floresta.

'La unió fa la força'. Sota aquesta premissa, l'agrupació local del PSC ha iniciat una campanya entre les entitats i associacions de la ciutat per, conjuntament, donar a conèixer als ciutadans 'les conseqüències nefastes' que comportarà la construcció de 64 habitatges en aquesta zona. L'objectiu és crear la mateixa consciència ciutadana que, en el seu moment, hi va haver sobre Torre Negra i que va acabar essent cabdal per la seva protecció.

Paral·lelament, el PSC s'ha reunit amb el departament de PTOP per mirar d'aturar el vistiplau del Consell Executiu sobre la urbanització de Can Busquets. El portaveu socialista, Jordi Menéndez, ha explicat que hi ha serrells de la tramitació que han quedat 'poc clars' i que aquests 'interrogants' poden requerir nous tràmits administratius:

Jordi Menéndez

Intentem demostrar a la Generalitat que la pèrdua d'espais lliures i la pèrdua de sòl d'equipaments i l'impacte pel medi ambient aconsellen la paralització del projecte.


En aquest sentit, es pregunten on han anat a parar els 150.000 metres quadrats destinats a equipaments que hauria d'incloure la modificació del PGM a la Floresta.

Els socialistes han retret a l'equip de govern que s'ompli la boca parlant de sostenibilitat i confecció de l'Agenda 21 quan, en realitat, la urbanització de Can Busquets és un atac a la sostenibilitat, des del punt de vista ambiental però també de gestió de ciutat:

Jordi Menéndez

Mentre hi hagi Can Busquets tot discurs de sostenibilitat és fals i contradictori.


L'agrupació local ja ha preparat una matinal al bosc de Can Busquets per buscar complicitats entre la ciutadania per la seva 'preservació' com espai natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.