La CUP vol que l'Ajuntament doni suport a la llei proposada pel col·lectiu LGTB


  • Comparteix:

La proposta de l'associació pretén garantir els drets del col·lectiu LGTB / Foto: ACN

La proposta de l'associació pretén garantir els drets del col·lectiu LGTB / Foto: ACN

La CUP presentarà al ple municipal de juliol una moció perquè el consistori insti el Parlament a aprovar la llei que ha redactat el Consell Nacional de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) per garantir els seus drets. La formació es mostra preocupada per 'l'exaltació de l'homofòbia' dels últims anys i la discriminació que pateixen aquests col·lectius socials.

La moció de la formació independentista assegura que las manifestacions homòfobes han augmentat considerablement en els últims temps. De fet, el text recull alguna dada de l'Observatori contra l'Homofòbia, que calcula que cada any es produeixen més de 380 denúncies. Moltes d'aquestes agressions, diu la CUP, es produeixen principalment a l'espai públic, cosa que suposa una especial discriminació i vulneració dels seus drets bàsics.

En declaracions a Cugat.cat, el membre del partit Aniol Pros ha explicat que aquest col·lectiu pateix un endarreriment pel que fa als seus drets essencials.

Aniol Pros

Històricament ha estat un col·lectiu que sempre ha estat per sota dels drets adquirits per la resta de la població. És un tema de sentit comú.


Per això, el text proposa que el consistori insti el Parlament a aprovar aquesta llei respectant els termes acordats per les entitats LGTB catalanes. És una proposta, a més, que hauria d'incloure un règim d'infraccions i l'impuls d'un òrgan que pugui establir sancions i que depengui de la institució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.