La CUP se suma al boicot del Grup BDS contra l'Estat d'Israel


Temes relacionats

La CUP proposa adherir l'Ajuntament a la campanya de boicot contra Israel (13/mai/13)


  • Comparteix:

Els regidors de la CUP, Ignasi Bea i Guim Pros

Els regidors de la CUP, Ignasi Bea i Guim Pros

La CUP se suma a la campanya de boicot contra l'Estat d'Israel que convoca el Grup Boicot, Desinversions i Sancions (BDS). La formació, que considera que no es tracta d'un conflicte entre dues parts sinó d'una ocupació militar israeliana, critica el suport que han expressat diverses vegades membres de CiU i PP al règim israelà, i també lamenta les relacions diplomàtiques que hi va establir el govern tripartit.

La CUP critica que gran part dels mitjans de comunicació tractin el tema com 'una disputa entre dues parts', sense tenir en compte els antecedents històrics de tota la zona. Des de la segona meitat del segle XX, diu la CUP, s'ha demostrat que la nació d'Israel té un caràcter racista i colonial, intervenint periòdicament en els territoris palestins per causar segregació racial i un règim 'd'apartheid'.

La CUP també lamenta l'actitud de suport que han tingut els Estats Units durant tots aquests anys, però també creu que la Unió Europea (UE) ha donat el seu suport al règim israelià.

La conseqüència de totes aquestes circumstàncies ha estat que actualment Palestina no pugui plantar cara 'al seu agressor' en igualtat de condicions, tal com ha explicat el membre del partit Aniol Pros.

Aniol Pros

Se'ns ha venut com un conflicte entre dues parts. Nosaltres creiem que no és així. És el símil de tota la vida de pedres contra tancs.


Segons la CUP, tot plegat ha portat una nova situació de conflicte en què Israel bombardeja una de les regions amb més densitat del món, que se sumen a les incursions militars, els assassinats selectius, les tortures i expulsions que pateix Palestina des de fa molts anys.

Per tots aquests motius la CUP se suma a la campanya que organitza el Grup BDS contra l'Estat d'Israel. El partit considera que és la millor manera de mostar la seva solidaritat amb el poble palestí. A més critica l'actitud de CiU i PP, de qui diu que són uns grans defensors de l'Estat israelià, i també recorda que el govern d'esquerres de PSC, ERC i ICV va establir relacions diplomàtiques i comercials amb el país.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.