ICV presentarà una iniciativa parlamentària per aturar el procés d'urbanització de Can Busquets


  • Comparteix:

La diputada Bet Font avui amb Xavier Boix i Joan Balada.

La diputada Bet Font avui amb Xavier Boix i Joan Balada.

El grup parlamentari d'ICV presentarà una iniciativa per aturar l'urbanització de Can Busquets que també demanarà l'aplicació del PEIN de Collserola en la seva totalitat per protegir de manera efectiva la serra. Per la seva banda, els ecosocialistes locals han instat l'equip de govern que retiri la proposta de modificació del PGM abans que la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat es pronunciï sobre la construcció de 64 cases a Can Busquets. D'altra banda, el grup considera que la campanya ciutadana que ha engegat el PSC sobre Can Busquets és un intent d'apropiar-se una iniciativa que han de liderar els ciutadans.

Els contactes d'ICV amb el govern català ja han donat els seus primers fruits. El grup parlamentari contactarà amb la resta de formacions, en especial PSC i ERC, per tirar endavant una iniciativa que paralitzi l'edificació de Can Busquets. Aquest pla també contemplaria accions per protegir, de forma real, la serra de Collserola, i que ja estan contemplades dins el Pla d'Espais d'Interès Natural.

Aquest és el compromís d'Iniciativa, segons ha anunciat la diputada Bet Font després de reunir-se amb la Plataforma per la Defensa de Can Busquets. L'ecosocialista ha dit que s'ha s'explotar al màxim els criteris de protecció del PEIN, i així evitar nous capítols com el de Can Busquets:

Bet Font

Volem que s'aprofiti al màxim la protecció d'aquesta zona


Per la seva banda, la secció local d'ICV-EA demanarà al Consorci del Parc de Collserola que elabori un estudi alternatiu sobre Can Busquets, ja que l'anterior, diuen, responia als requeriments de l'equip de govern format per CiU i PP.

A més, la formació ha comentat que només la voluntat política de l'equip de govern pot posar fi a aquesta situació, amb la retirada de la proposta de revisió del PGM abans que la Comissió Jurídica Assessora aprovi el document. El portaveu Xavi Boix ha remarcat que l'equip de govern té el poder per girar la truita:

Xavi Boix

Animem a l'equip de govern que retorni la modificació del PGM per compte propi


D'altra banda, Boix ha elogiat que el PSC local també estigui treballant amb la Generalitat per impedir l'urbanització de Can Busquets. No obstant, l'ecosocialista no està d'acord amb la 'campanya ciutadana' que ha engegat el partit, perquè considera que han de ser els ciutadans, i no al revés, els que mobilitzin a les formacions polítiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.