L'ETSAV cedeix un dels seus edificis mòbils al districte de les Planes


Temes relacionats

Les Planes destina 40.000 euros de lliure disposició a arranjar el carrer de la Llum (14/mai/14)

L'ETSAV aconsegueix la vuitena posició al Solar Decathlon Europe (30/set/12)


  • Comparteix:

Façana de l'edifici, ara ubicat a la seu de l'ETSAV

Façana de l'edifici, ara ubicat a la seu de l'ETSAV

L'edifici mòbil que l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) va presentar al concurs Solar Decathlon Europe del 2012 es convertirà en un nou equipament a les Planes. Així ho ha establert el consell de barri del districte d'aquest dijous, a través d'una proposta del president de l'ens i també regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech. L'equip que va idear el projecte cedirà gratuïtament l'espai, tot i que caldrà finançar el cost del trasllat i el manteniment del nou immoble una vegada estigui instal·lat.

Les Planes disposarà del nou equipament en els propers mesos o a principis de l'any vinent. Es tracta d'un hivernacle que conté tres mòduls interiors que es poden separar. De fet, la intenció és poder muntar l'estructura principal perquè exerceixi com a sala polivalent i fer servir els altres tres espais, més petits, per a altres usos. La intenció és que el nou equipament pugui acollir activitats socials i culturals dels habitants i les entitats de les Planes, però també estudiants o investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que duen a terme projectes d'eficiència energètica. En principi, l'edifici mòbil s'ubicarà darrere de la pista poliesportiva, al costat dels vestuaris.

L'ETSAV cedirà l'equipament de manera gratuïta. Tot i així, caldrà tenir en compte el cost de traslladar l'edifici des de la seu universitària fins a les Planes. A més l'edifici necessitarà un manteniment malgrat funcionar amb energia solar i ser autosuficient. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient i president del consell de barri, Joan Puigdomènech, ha explicat que la intenció és que el gast sigui mínim.

Puigdomènech ha apuntat que les despeses del manteniment regular, que haurien de ser baixes pel fet de ser un edifici sostenible, podrien sortir del fons de lliure disposició del districte.

Joan Puigdomènech

Jo crec que el manteniment d'un edifici amb un cost molt baix el podrà assumir el fons de lliure disposició. Crec que seran unes instal·lacions amb molt d'ús.


En canvi, el regidor s'ha mostrat més cautelós a l'hora de preveure qui assumirà el cost del trasllat i la instal·lació. D'altra banda, la sessió d'aquest dijous també ha servit per anunciar als veïns que les obres per arranjar el carrer de la Llum les pot assumir l'àrea d'Urbanisme del consistori, deixant lliures així els 40.000 euros del fons de lliure disposició que s'havien de destinar a aquest concepte, una decisió que els habitants de la zona han rebut amb cautela.

El president de l'Associació de Veïns de les Planes, Sergi Torres, ha explicat que acceptaran la proposta en cas que l'acord se signi per escrit i impliqui un calendari ben clar d'actuacions. De totes maneres, Torres creu que és millor apostar pel fons de lliure disposició perquè les obres podran començar abans.

Sergi Torres

És un mal endèmic, el del carrer de la Llum. Volem que es faci amb els cèntims del fons de lliure disposició. Si ho vol assumir Urbanisme, que ho posi per escrit.


En cas que Urbanisme assumeixi el cost, les Planes passarà a tenir un fons de 56.000 euros. Les entitats i l'equip de govern es reuniran al setembre per proposar idees per gastar aquesta quantitat, que passaria a 16.000 euros en cas finalment sigui el fons de lliure disposició qui financi l'obra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.