L'AMI vol impulsar plens extraordinaris de suport a la consulta


  • Comparteix:

Puigneró, a la reunió d'aquest dimarts / Foto: ACN

Puigneró, a la reunió d'aquest dimarts / Foto: ACN

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual forma part Sant Cugat, insta els ajuntaments a convocar plens extraordinaris de suport a la consulta tan bon punt el president de la Generalitat en signi el decret d'organització. El president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha explicat que la iniciativa posarà en valor 'la força institucional' del municipalisme.

El consell directiu de l'AMI, reunit aquest dimarts a Reus amb la presència del regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, ha acordat que, quan el president de la Generalitat signi el decret de convocatòria de la consulta, els ajuntaments adherits o no a l'entitat puguin celebrar plens extraordinaris amb únic punt a l'ordre del dia de suport al procés.

Els acords es podran aprovar per majoria simple, segons ha matisat el president de l'AMI, per permetre que consistoris com el de Reus -on CiU no té la majoria suficient per adherir-se a l'entitat-, puguin oficialitzar el seu suport a la consulta. La iniciativa culminarà uns dies després amb l'entrada a registre dels acords tant a la Generalitat com al Parlament. A més, també es farà arribar les diferents resolucions a 'institucions europees i mundials'.

El president de l'AMI ha insistit que l'entitat aposta 'clarament' per instal·lar les 'urnes als col·legis electorals, legalment constituïdes i amb interventors'. A més, ha reiterat que, en cas que no se celebri la consulta ni es facin unes eleccions plebiscitàries, l'AMI impulsarà una consulta als seus municipis.

Josep M. Vila d'Abadal

Si s'atura el procés ens plantejaríem als nostres municipis convocar consultes sobre la independència.


D'altra banda, en la reunió d'aquest dimarts a Reus, el consell directiu de l'AMI ha acordat demanar a tots els ajuntaments que mostrin el seu compromís amb la consulta el proper Onze de Setembre. En aquest sentit, es pretén que els consistoris se sumin a les concentracions convocades el matí de la Diada a cada població, al costat de les entitats i associacions favorables al dret a decidir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.