L'estelada de l'ANC onejarà a Sant Cugat indefinidament


Temes relacionats

ERC exigeix a Conesa que pengi l'estelada i retiri la bandera espanyola ( 3/set/14)

L'ANC entrega una estelada a l'alcaldessa perquè la faci onejar a Sant Cugat (26/feb/14)

L'estelada oneja a la plaça d'Octavià (10/set/13)

La restitució de l'estelada de la plaça de la Vila, pendent dels partits (19/feb/13)

El govern local encarregarà una nova estelada per restituir la sostreta (25/gen/13)

L'estelada onejarà 'indefinidament' a la plaça de la Vila (23/gen/13)


  • Comparteix:

L'estelada va onejar també a la plaça d'Octavià

L'estelada va onejar també a la plaça d'Octavià

L'estelada onejarà de forma permanent a la plaça de Lluís Millet, davant l'edifici de Can Maristany, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament a Cugat.cat. L'Onze de Setembre, abans de l'inici dels actes de la Diada, s'instal·larà el màstil on s'hissarà la bandera independentista. D'aquesta manera, l'alcaldessa complirà la promesa de fer onejar l'estelada que li va entregar l'ANC de Sant Cugat en un lloc destacat del municipi de forma indefinida.

La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va lliurar al febrer una estelada a l'alcaldessa perquè la fes onejar en algun indret del municipi. En l'acte d'entrega, Mercè Conesa va manifestar el compromís de trobar un emplaçament adient a l'estelada.

No és la primera vegada que l'estelada oneja indefinidament a la ciutat. El gener de 2013 l'estelada s'hissava a la plaça de l'ajuntament amb motiu de la visita de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). 48 hores després, l'estelada era robada i l'alcaldessa anunciava que es restituiria a la ciutat de forma permanent quan les formacions polítiques arribessin a un acord per decidir l'espai més adequat per a la bandera. La vigília de la Diada de l'any passat, l'estelada tornava a onejar, de forma puntual a la plaça d'Octavià

L'alcaldessa ha intentat el consens amb els partits i no ha arribat a un acord. Al seu compte de Twitter, Conesa escriu aquest dimecres que finalment va prendre la decisió al juliol conjuntament amb l'ANC de Sant Cugat. El president de l'Assemblea Nacional a Sant Cugat, Manel Porta, s'ha mostrat molt satisfet, tot i que segons ha confirmat, mai no va dubtar que l'Ajuntament atendria la petició de l'entitat.

Manel Porta

Ho valorem molt positivament, però estàvem segurs que passaria això. Si l'Ajutament es fa càrrec de l'estelada és perquè llueixi.


L'ANC no és l'única formació que ha fet en aquest sentit la petició. Aquest dimecres passat ERC instava, de nou, a retirar la bandera espanyola de l'Ajuntament i a hissar-hi l'estelada fins la proclamació de la independència de Catalunya. Els republicans demanaven a l'alcaldessa que fos valenta per empènyer el procés des dels municipis.

La CUP, de la seva banda, demana cada any que l'estelada onegi al balcó de l'ajuntament l'Onze de Setembre. Els independentistes reclamen, a més, que la bandera espanyola desaparegui de la façana del consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.