NECat s'alia amb Avancem i Moviment per representar el socialisme català


Temes relacionats

L'assemblea d'esquerres tempteja Sant Cugat i proposa nova convocatòria (25/jun/14)


  • Comparteix:

L'assemblea s'ha celebrat aquest dissabte a Montblanc / Foto: NECat

L'assemblea s'ha celebrat aquest dissabte a Montblanc / Foto: NECat

Nova Esquerra Catalana (NECat); amb els santcugatencs Josep Maria Balcells, Àlvar Roda i Jordi Angusto al seu consell general; s'unirà a les plataformes Avancem i Moviment Catalunya per ser la força de confluència del socialisme català. Els tres moviments han aprovat aquest dissabte una declaració conjunta per treballar en aquesta línia.

Les declaracions de les tres organitzacions, que suposen un primer pas cap a una possible confluència per les eleccions municipals del 2015, s'han celebrat de forma simultània durant aquest dissabte. El membre del consell general de NECat, el santcugatenc Jordi Angusto ha explicat que amb aquesta unió es construeix un espai d'esquerres socialista estrictament català.

Jordi Angusto

Entenem que amb aquest pas anem construint un espai socialista català i progressista. Serveix per tenir més massa crítica si tots remem en la mateixa direcció.


Més enllà de l'entesa a àmbit nacional, el portaveu del PSC a la ciutat i membre de Moviment Catalunya, Ferran Villaseñor, ha recordat que cada població és diferent. En el cas de Sant Cugat, s'està treballant per crear una candidatura unitària d'esquerres de cara a les municipals, impulsada, de moment, pel PSC, ICV-EUiA, NECat i Procés Constituent.

Ferran Villaseñor

Tant NECat com el PSC i Moviment Catalunya estem intentant establir una candidatura unitària d'esquerres a la ciutat. Per tant, hi haurà un actor més a la taula: Moviment per Catalunya.


Durant la jornada d'aquest dissabte NECat també ha elegit Magda Casamitjana com a presidenta de la formació en substitució de l'eurodiputat Ernest Maragall, que va deixar el càrrec el febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.