Una massiva V amb implicació de Sant Cugat demana votar el 9N


Temes relacionats

La plaça Rafael Casanova acull 200 persones en l'ofrena de la Diada 'decisiva' (12/set/14)

Conesa: 'No defallirem, hem d'estar units per pensar en el futur que ara albirem' (12/set/14)

Valldoreix reivindica la importància de la Diada d'enguany (12/set/14)


  • Comparteix:

Una V gegant ha omplert aquest dijous Barcelona per reivindicar el dret a decidir i a votar el futur de Catalunya. El tram 23, el que s'havia assignat a l'ANC de Sant Cugat, s'ha omplert a vessar i ha tingut presència dels Bastoners, els Gegants i els Castellers de Sant Cugat, i de membres locals de CiU, el PSC, ICV-EUiA, la CUP, ERC, Procés Constituent i la uaSC. Els crits d''independència' i 'volem votar' han estat les consignes més repetides en una V que ha aplegat 1,8 milions de persones, segons la Guàrdia Urbana.

A partir de les quatre de la tarda, s'ha començat a omplir el tram 23 a la Diagonal, entre els carrers de Girona i Bruc. Sense cap mena d'incident, gent de totes les edats amb samarretes vermelles i grogues han format part de la senyera gegant que ha dibuixat la V. El dret a votar i la voluntat de convertir Catalunya en un estat independent han estat les principals reivindicacions dels santcugatencs que han baixat a Barcelona per afegir-se a l'acte coorganitzat per Òmnium Cultural i l'ANC. La presidenta d'Òmnium a Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, defensa la necessitat de ser un estat independent.

Maria Rosa Caballé

Espanya no ens vol escoltar. Ens adrecem al món: volem votar i ser una nació independent.


Uns 600 santcugatencs han baixat amb un dels 10 viatges en bus que ha preparat l'ANC de Sant Cugat. En paral·lel, al llarg del dia senyeres, estelades i samarretes grogues i vermelles han donat color a les estacions de Sant Cugat. En alguns moments del dia, molts santcugatencs han optat per dirigir-se a Sabadell per entrar al tren des de l'inici de la línia.

Alguns dels participants a la V que han baixat amb els FGC han destacat a Cugat.cat la importància d'aquesta Diada.

Participants

A veure si aconseguim ajudar el procés. / Sembla que estem arribant al final. / Volem que ens donin la carta verda. / Això és el pròleg del 9 de novembre.


Al tram 23, s'hi han sumat tres entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat. Castellers, Bastoners i Geganters hi han estat ben presents amb les seves actuacions. Els seus integrants han coincidit a agrair la possibilitat de formar part de la V. Ho han expressat la presidenta de Gausacs, Cristina Jiménez, la membre de Bastoners Esther Madrona i el cap de colla dels Geganters, Ramon Bruguera.

Entitats santcugatenques

Castellers va votar venir a la V i, per tant, creiem en aquest projecte de l'ANC. / Els Bastoners estem orgullosos de participar-hi. / Vam participar a la Via anterior i ara som aquí per donar suport.


També han assistit a la V representants locals de CiU, ICV-EUiA, la CUP, ERC, Procés Constituent i la uaSC, a més del portaveu del PSC, Ferran Villaseñor. El membre de CiU Francesc Carol, l'integrant d'ERC Bernat Picornell i el regidor de la CUP Ignasi Bea han valorat les conseqüències de la mobilització.

F.Carol/B.Picornell/I.Bea

La ciutadania exigeix un dret reconegut a la carta de les Nacions Unides. Vol triar el seu destí. / La V ens empeny al 9N i farem la consulta entre tots. / El següent pas és la desobediència.


El portaveu del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir i exeurodiputat d'ICV, Raül Romeva, i l'exalcalde de Sant Cugat i exconseller, Lluís Recoder, també han format part del tram 23 de la V.

Raül Romeva / Lluís Recoder

Esperem que els governs europeus pressionin l'espanyol perquè es desbloquegi aquesta situació. / La V obliga el govern espanyol a moure's i a deixar aquesta passivitat de no voler escoltar el clam del poble de Catalunya.


La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat la participació en 1,8 milions de persones, mentre que la delegació del govern espanyol a Catalunya la situa entre les 470.000 i 520.000.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.