La plaça Rafael Casanova acull 200 persones en l'ofrena de la Diada 'decisiva'


Temes relacionats

Conesa: 'No defallirem, hem d'estar units per pensar en el futur que ara albirem' (12/set/14)

Valldoreix reivindica la importància de la Diada d'enguany (12/set/14)


  • Comparteix:

La plaça Rafael Casanova ha reunit aquest dijous més de 200 persones en l'ofrena floral que, segons partits i entitats de Sant Cugat, s'ha definit com un tribut a la Diada 'més decisiva'. Ha estat un homenatge en què, per primera vegada, ha intervingut el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir. El seu coordinador, Raül Romeva, ha afirmat que l'endemà de la V serà 'l'hora de començar a construir' un nou futur pel país. És el tercer any que el PP no participa als actes institucionals.

Els actes institucionals de la Diada han arrencat amb l'ofrena a Rafael Casanova, en un acte que ha estat el més participatiu dels últims anys amb més de 200 persones. Les entitats i partits, tret del PP que no ha assistit, han definit la jornada com la Diada 'més decisiva' en un moment històric pel país.

El membre de CiU, el democristià Carles Brugarolas, ha posat l'accent en la unitat dels catalans i ha finalitzat el seu discurs amb un 'Visca Catalunya lliure!'.

Carles Brugarolas

Ha estat conscient i volgut i potser li ha grinyolat a algú del meu partit. Volem el Sí-Sí o les coses clares.


El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha remarcat la importància que la societat catalana tingui l'oportunitat de decidir el futur del seu país.

Ferran Villaseñor

S'ha de poder votar i volem votar. Volem una votació vinculant i que tot es faci bé.


La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, també ha subratllat el procés que encaren els catalans amb el dret a decidir com a teló de fons.

Roser Casamitjana

Creiem que és una Diada important i el 9N volem votar. I el que surti d'allà sigui aplicable.


El portaveu de la CUP, Guim Pros, s'ha mostrat convençut que el poble català alçarà la veu en aquesta Diada, que espera sigui l'última abans de la independència.

Guim Pros

És la Diada definitiva. El que passarà a Barcelona demostrarà que la societat vol anar a les urnes.


La presidenta d'ERC, Mireia Ingla, no té cap mena de dubte que 'el moment històric' que viu el país donarà resposta a les necessitats dels catalans de la mà d'un Estat propi.

Mireia Ingla

Sant Cugat és una ciutat independentista, ho demostrarem i guanyarem.


El president de la uaSC, Jaume Massanés, ha desitjat que aquest Onze de Setembre 'decisiu' també serveixi per recordar els patriotes caiguts de 1714.

Jaume Massanés

Volem que això sigui una oportunitat per aconseguir un sistema democràtic millor.


Emmarcats en el Tricentenari, els actes institucionals s'han organitzat per primera vegada amb l'Ajuntament i el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir. El seu coordinador, Raül Romeva, espera que aquest pacte 'sigui efímer' perquè el futur que volen la majoria dels catalans sigui una realitat en breu.

Raül Romeva

El que és vol amb el pacte és decidir. Ja no hi ha marge. Sumem a Sant Cugat i Catalunya persones que demanen exercir aquest dret.


El Pacte Santcugatenc està impulsat per l'ANC i Òmnium. Els seus presidents, Manel Porta i Maria Rosa Caballé, s'han felicitat d'anar units en el repte d'aconseguir la independència de Catalunya.

ANC/Òmnium

La paciència s'ha acabat. Ara comença l'hora de la veritat. / Som una parella de fet. Volem ser un país normal.


Entitats majoritàriament esportives (UESC, Unió Ciclista, Rugby Sant Cugat, Sant Cugat Esport) han fet l'ofrena floral, juntament amb el Club Muntanyenc. Tampoc no hi han faltat els Castellers, que han fet el seu tradicional pilar. Durant l'acte la CUP ha desplegat una pancarta demanant la desobediència de cara a la consulta.

Abans del parlament de l'alcaldessa a la plaça de Barcelona, l'ofrena ha finalitzat amb el cant d''Els Segadors'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.