El PSC demana al ple que rebutgi la reforma de la llei electoral del PP


  • Comparteix:

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor

El PSC demanarà al ple que rebutgi la reforma de la llei electoral que proposa el govern espanyol per incorporar l'elecció directa dels alcaldes. Pels socialistes, la nova llei és 'antidemocràtica' i no respecta l'article 140 de la Constitució, ja que no aporta el mateix valor als vots. La llei hauria de ser vigent a les properes eleccions municipals.

El PSC presentarà una moció al ple municipal perquè Sant Cugat es posicioni en contra de la reforma de la llei electoral que prepara el govern espanyol. Segons els socialistes, la proposta del PP busca que el partit mantingui el seu poder en determinats municipis i 'trenca amb la democràcia', ja que fa que es perdi representativitat ciutadana.

La llei atorga automàticament a la llista més votada, sempre que obtingui un 40% dels vots i cinc punts d'avantatge sobre la següent, la meitat més un dels regidors, és a dir, la majoria absoluta. Segons el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, la proposta és antidemocràtica i no respecta l'article 140 de la Constitució.

Ferran Villaseñor

Aquesta llei només afavoreix els que tenen un 40% dels vots, que es converteix en una majoria absoluta. La democràcia està per sobre de sigles i és antidemocràtic alterar els resultats electorals.


Villaseñor també demana que, si es vol reformar la llei electoral, es faci amb el consens majoritari dels partits. El portaveu dels socialistes ha insistit que darrere de la reforma hi ha un clar interès electoralista i partidista, ja que impedeix la configuració de majories de govern local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.