Sant Cugat blinda l'aportació municipal del 0'7% solidari davant la LRSAL


Temes relacionats

L'ACM celebra l'admissió a tràmit del recurs contra la LRSAL al TC (12/set/14)

El Consell de Governs Locals presenta al TC un conflicte contra la LRSAL (30/jun/14)

El govern aprova un decret per evitar que la LRSAL bloquegi els serveis municipals (17/jun/14)


  • Comparteix:

Sant Cugat col·labora en diversos projectes de cooperació internacional

Sant Cugat col·labora en diversos projectes de cooperació internacional

L'Ajuntament continuarà aportant el 0'7% dels seus ingressos a projectes de cooperació internacional, tal com han aprovat al ple totes les formacions tret del PP. L'actuació, una moció presentada per CiU i el PSC a través de la Xarxa Solidària, vol blindar la destinació d'aquests recursos davant la nova Llei espanyola de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), que no regula aquest apartat. El PP hi ha votat en contra en considerar que el text està mal plantejat.

ESCOLTA-HO

Ja fa 10 anys que el consistori destina el 0'7% del seu pressupost a finançar projectes de cooperació. Es tracta d'una competència que no queda regulada a la nova llei espanyola de reforma local i per aquest motiu la Xarxa Solidària de Sant Cugat ha fet arribar un text per demanar que l'administració local mantingui aquesta aportació. CiU i el PSC s'han aliat per presentar-la en forma de moció i, amb algunes esmenes socialistes, la demanda ha prosperat amb l'únic vot en contra del PP.

La formació popular, que en reiterades ocasions ha qüestionat el model municipal de cooperació, ha fonamentat el seu vot contrari en considerar que el text estava mal plantejat, precisament perquè la LRSAL no regula les competències en aquest àmbit. El portaveu del PP, Jordi Carreras, ha demanat, de nou, més control a l'hora de destinar els recursos a cooperació.

Jordi Carreras

Si aquesta moció defensés l'actual model de cooperació votaríem en contra i punt, però la moció no diu això. Diu que la LRSAL posa en perill aquesta aportació, però no diu per què.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha exigit al PP que no 'sembri dubtes' en el control municipal de les ajudes a cooperació.

Susanna Pellicer

El control d'aquests diners s'aproven per ple i no hi posin dubtes on no hi ha. I si us plau coneguin els projectes perquè no s'han interessat molt.


La resta de formacions han fet pinya i han elogiat la tasca municipal en aquest àmbit. El PSC ha recordat que el repte de Sant Cugat és fer realitat el compromís d'arribar a l'1% solidari. ICV-EUiA i la CUP han aprofitat per subratllar que el compromís plenari és la continuïtat d'una reivindicació social i d'entitats des de fa 20 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.