Valldoreix se suma al suport del món local a la convocatòria del 9N


Temes relacionats

Suport ampli del ple de Sant Cugat a la convocatòria de la consulta del 9N (23/set/14)


  • Comparteix:

La sessió ha tingut lloc a la sala de plens de l'EMD

La sessió ha tingut lloc a la sala de plens de l'EMD

Valldoreix dóna suport a llei de consultes no referendàries que va aprovar el Parlament i es compromet a facilitar els recursos locals necessaris per celebrar la consulta del 9 de novembre. La junta de veïns ha celebrat aquest dilluns una sessió extraordinària on CiU-Actuem ha presentat una moció que ha rebut el suport de la Candidatura de Progrés i Catalanista. El resultat ha estat unànime a causa de l'absència del vocal del PP, per motius de salut.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat que Valldoreix posarà a disposició de la Generalitat tots els recursos necessaris per garantir el dret a vot el 9 de novembre.

Josep Puig

Els ajuntaments garantim la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant la celebració de la consulta.


El text subratlla que Catalunya és una nació que té dret a decidir el seu futur de manera lliure. Un poble, a més, amb segles d'història i cultura a les seves esquenes que es van veure 'estroncades' ara fa 300 anys, amb la derrota de 1714. La moció també repassa altres moments que considera claus de la història recent, com la creació de la Mancomunitat i les consultes populars que van començar a Arenys de Munt fa pocs anys.

La moció també es fa ressò de les grans manifestacions de les últimes Diades Nacionals i considera que hi ha 'una gran majoria social' que reivindica el dret a votar i també a l'autodeterminació. El text de l'equip de govern valldoreixenc també celebra el caràcter pacífic i l'amplitud d'aquest moviment social, una circumstància que obliga els polítics a defensar de manera ferma la consulta.

D'aquesta manera, l'EMD s'ha sumat als prop de 400 ajuntaments, inclòs el de Sant Cugat, que aquest dilluns han convocat sessions extraordinàries dels plens per expressar el seu suport polític a la consulta del 9 de novembre. Aquesta iniciativa de l'àmbit local és una proposta de l'Associació Catalana de Municipis (ACM).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.