La uaSC vol que Conesa actuï davant les expropiacions d'Abertis a Mira-sol

Una part del tram afectat del passeig de l'Havana / Foto: Google Maps

Política

Publicat el 23/set/14 per Mikel Vilalta

La uaSC reclama a l'alcaldessa que doni suport als veïns del passeig de l'Havana i el carrer d'Àvila, a Mira-sol, que podrien quedar afectats per unes expropiacions que té previst fer l'empresa Abertis, explica la formació. El partit, sense presència al ple, demana a Mercè Conesa que faci les gestions pertinents amb el govern per aturar les intencions de la companyia, propietària dels Túnels de Vallvidrera.

La uaSC explica que durant els anys 70 Abertis ja va expropiar a alguns dels habitants del passeig de l'Havana diverses franges de terreny d'uns vuit metres d'amplada, per la seva proximitat a un dels túnels de l'empresa. En total, l'expropiació va suposar perdre entre 30 i 100 metres quadrats de superfície a les parcel·les afectades.

Ara Abertis demana 25 metres més als veïns afectats, en concepte de domini per manteniment. Segons els habitants, la companyia també vol demanar una afectació de 100 metres, a cada banda del túnel, que també afectaria els veïns de l'avinguda de Bilbao.

La uaSC assegura que els veïns no poden construir ni fer cap modificació de pes als terrenys perquè l'Ajuntament no dóna els permisos corresponents. El partit anima l'alcaldessa i l'equip de govern a actuar de manera ràpida i contundent per defensar els interessos dels afectats. De fet, la formació es mostra sorpresa amb la decisió d'Abertis de tirar endavant aquest projecte i sospita que es podria tractar d'una especulació urbanística.

Abertis és l'entitat propietària dels Túnels de Vallvidrera, que passen per diversos punts de Sant Cugat.