El PSC vol que Sant Cugat es posicioni en defensa del servei d'ambulàncies


  • Comparteix:

Villaseñor i Soler, durant la roda de premsa a la seu del PSC

Villaseñor i Soler, durant la roda de premsa a la seu del PSC

El PSC presentarà una moció al ple per mantenir el servei d'ambulància 24 hores que no preveu el nou concurs de transport sanitari endegat pel Servei Català de la Salut (CatSalut), amb una reducció del pressupost del 10%. Els socialistes volen que el municipi insti la Generalitat a continuar el Servei Vital Bàsic (SVB) amb base a Sant Cugat i la mateixa distribució horària del 2013.

El nou expedient de contractació de transport sanitari urgent i no urgent del CatSalut té, segons el PSC, una reducció del pressupost de gairebé el 10%. És un fet que repercuteix, diu el PSC, en la qualitat del servei per a la reducció de vehicles i treballadors que comportarà.

Per aquest motiu, el portaveu socialista, Ferran Villaseñor, exposa que el partit instarà al ple a posicionar-se en contra d'aquesta retallada i defensar el manteniment del servei d'ambulància 24 hores amb base a la ciutat.

Ferran Villaseñor

Nosaltres demanem que Sant Cugat es posicioni en defensa de l'ambulància.


El PSC també lamenta que el nou concurs no inclogui ambulàncies medicalitzades amb acompanyament de metge, infermera i tècnic del servei de Suport Vital Avançat (SVA), substituït per vehicles d'intervenció ràpida (VIR). Aquests vehicles només porten metge i tècnic, i necessiten activar una ambulància si s'ha de traslladar el malalt.

Els socialistes també han instat l'alcaldessa, Mercè Conesa, a defensar la ciutat en aquesta problemàtica per sobre dels interessos de partit i els ajudi a vehicular la reivindicació santcugatenca a la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.