L'EMD de Valldoreix, primera entitat municipal amb portal de transparència


  • Comparteix:

Moment de la junta d'aquest dijous

Moment de la junta d'aquest dijous

L'EMD de Valldoreix és la primera entitat municipal descentralitzada del país que tindrà un portal de transparència, ha informat l'equip de govern en la junta de veïns d'aquest dijous. El portal, que serà una realitat al novembre, publicarà els pressupostos i vol ser una plataforma interactiva amb els ciutadans. El nou web també oferirà comunicació en línia amb el president de l'EMD.

De moment, el nou portal -que encara no té domini- conviurà al marge de la web de l'EMD, Valldoreix.cat. El vocal de Comunicació, Bernat Gisbert, ha explicat a Cugat.cat que estudiaran implantar l'accés al nou portal des de la web actual.

L'anomenat portal de transparència és la primera aposta tecnològica del país per part d'una EMD a l'hora d'acostar informació del territori d'una forma interactiva amb els ciutadans. A banda de potenciar la presència de les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram), el portal publicarà els pressupostos i tota la documentació de l'EMD.

En el mateix sentit, els valldoreixencs podran establir comunicació en línia una vegada a la setmana amb el president de l'EMD, Josep Puig. Tot plegat per fer més propera l'administració a la ciutadania, tal com comenta Bernat Gisbert.

Bernat Gisbert

La política necessita ser transparent per apropar-la al ciutadà. És un acte de transparència brutal.


A més, a finals d'any, l'EMD preveu activar l'aplicació per a telèfons intel·ligents 'Valldoreix a la butxaca'. Aquesta 'app' permetrà als usuaris conèixer tota la informació del territori -serveis i senyalització- a través de codis QR.

Aquestes novetats s'han donat a conèixer a la junta de veïns d'aquest dijous, en què s'ha aprovat per unanimitat la moció de la Candidatura de Progrés de suport a la proposta impulsada per Aigua és Vida, Som lo que sembrem, Ecologistes en Acció i Enginyeria sense Fronteres sobre la qualitat de l'aigua per a consum humà. El vocal del PP no ha assistit a la junta per problemes de salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.