Pros (CUP): 'Es pot recaptar més i ser més atrevit en polítiques socials'


  • Comparteix:

Guim Pros, durant l'entrevista a Cugat.cat

Guim Pros, durant l'entrevista a Cugat.cat

El portaveu de la CUP, Guim Pros, assegura que Sant Cugat té capacitat per recaptar més impostos de les capes més benestants i dedicar els diners a polítiques socials i culturals. En el cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb els portaveus dels partits al consistori, Pros s'ha mostrat disposat a repetir com a cap de llista a les properes eleccions si l'assemblea de la formació li ho demana. També obre la porta a formar part d'una candidatura àmplia - amb ICV-EUiA, ERC i veïns - per optar a la presidència de l'EMD.



ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista:

Veiem positivament els òrgans de participació ciutadana però fem un balanç negatiu de l'ús que en fa l'equip de govern. No se'ls creuen.

L'equip de govern es mereix un suspens pel trencament del Pacte per la Nit. Teníem un pacte i el que ha decretat l'equip de govern és completament oposat a aquell acord.

La CUP ha fet bé en posar sobre la taula temes que no estaven en l'agenda municipal o ho estaven amb un altre enfocament, com la masoveria urbana, els horts ciutadans i l'oci nocturn.

La remodelació del mercat de Pere San era necessària però no sé si el projecte que s'hi fa és el més indicat. Hauríem preferit que el mercat continués sent un mercat essencialment.

Creiem que gairebé la totalitat de l'habitatge de Promusa hauria de ser el lloguer. Aquesta ha de ser la prioritat de Promusa.

Hi ha espais al centre de la ciutat que poden ser lloc per a la masoveria urbana.

Critiquem que les entitats de la ciutat no tinguin un accés fàcil al Teatre-Auditori.

No veiem clar rebaixar els impostos a aquells que poden pagar més. Es pot recaptar més i ser més atrevit en polítiques socials i culturals per estar al cantó de la gent que ho necessita.

Si el Tribunal Constitucional suspèn el 9N, cal posar igualment les urnes on toca i fer la consulta. Si fos l'alcalde, posaria les urnes allà on toca.

Els regidors de la CUP ja vam dir que no acataríem la Constitució espanyola quan vam prendre la possessió del càrrec.

Aviat triarem el cap de llistat. Estic disposat a repetir de cap de llista si la CUP ho decideix.

A Valldoreix, ens plantegem diversos escenaris: presentar-nos en solitari, no fer-ho o anar en una candidatura amb l'Associació de Veïns Progressistes, ICV i ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.