Víctor Alexandre 'desmunta el mite d'Espanya' amb el seu nou llibre


Temes relacionats

'La independència explicada al meu fill' de Víctor Alexandre, al SAF (29/set/14)

'La independència explicada al meu fill', de Víctor Alexandre, ja a les llibreries ( 9/set/14)


  • Comparteix:

L'escriptor Víctor Alexandre assegura que els sectors més 'espanyolistes' han creat el 'mite d'Espanya' a partir de la subordinació de la majoria de pobles de la península i que l'única solució per a Catalunya és desmuntar-lo a partir d'arguments. Aquest és l'objectiu de l'últim llibre del santcugatenc, 'La independència explicada al meu fill', que s'ha presentat aquest dilluns al Terra Dolça amb la presència d'una trentena de persones.

'Som uns privilegiats perquè veurem la independència de Catalunya'. Aquesta és una de les frases que porta el nou llibre de Víctor Alexandre i que mostra l'optimisme del seu autor envers el procés sobiranista. A través de 10 capítols, l'escriptor narra la conversa fictícia entre un pare i el seu fill, que s'interessa pel tema. El llibre pretén desmuntar les 'mentides' que es diuen des Madrid sobre Catalunya, abordar els arguments per justificar la necessitat de l'autodeterminació i donar ja algunes pinzellades sobre com seria l'hipotètic nou país.

De fet, l'escriptor s'ha mostrat convençut que l'única sortida viable que té Catalunya és la independència perquè ara mateix es troba 'ofegada' per l'aparell estatal. Alexandre ha descartat que l'Estat espanyol reconegui mai la nació catalana perquè aleshores hauria de reconstruir el 'mite d'Espanya', basat en l'assimilació de la majoria de pobles de la península. Per l'escriptor, l'única solució és oferir arguments sòlids.

Víctor Alexandre

Tothom té dret a ser lliure. El que desmunta el llibre són els tòpics que pretenen empresonar-nos. Amb arguments segarem les cadenes.


Alexandre ha explicat que és un llibre apte tant per a adults com per a nens. La presidenta d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé, ha acompanyat l'escriptor durant la presentació. Caballé ha posat en valor el llibre perquè desmenteix molts 'tòpics' que es diuen des de l'Estat espanyol i explica com s'ha arribat a la situació actual.

Maria Rosa Caballé

El llibre és important perquè ens explica com hem arribat on estem.


Una trentena de persones ha acudit a la presentació del Terra Dolça. L'obra es ja pot adquirir a les llibreries locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.