Conesa reitera el suport al govern en el 9N tot i la suspensió del TC


Temes relacionats

Crida a concentrar-se aquest dimarts davant l'ajuntament a favor del 9N (29/set/14)

Ja es pot consultar la llista provisional dels punts de votació del 9N (29/set/14)

Suport ampli del ple de Sant Cugat a la convocatòria de la consulta del 9N (23/set/14)

L'Ajuntament segella la seva adhesió al Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir (10/set/14)


  • Comparteix:

Imatge del Tribunal Constitucional / Foto: ACN

Imatge del Tribunal Constitucional / Foto: ACN

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha expressat el suport de l'Ajuntament al govern i al president de la Generalitat davant la suspensió cautelar de la llei de consultes i de la convocatòria del 9N per part del Tribunal Constitucional (TC). En declaracions a Cugat.cat, Conesa ha lamentat que el TC hagi estat una vegada més 'favorable als interessos del govern espanyol' i ha recordat que malgrat que la via jurídica s'esgoti encara queda molt camí polític.

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit aquest dilluns els recursos que l'Estat espanyol ha presentat contra la Llei de consultes del Parlament i la convocatòria de la consulta del 9 de novembre, fet que implica la suspensió automàtica dels dos textos per un període de cinc mesos. Aquesta decisió, aprovada per unanimitat, suposa la suspensió de 'totes les resolucions o actes dictats en aplicació de la norma i el decret recorreguts'.

Els magistrats, a més, justifiquen la celeritat amb què han actuat i apunten que és fruit del fet que el TC 'és conscient de la transcendència constitucional i política de les qüestions plantejades, per a la societat espanyola en el seu conjunt i, en particular, per a la catalana'. De fet, el president de la Generalitat ha criticat la 'velocitat supersònica' amb què s'ha convocat la reunió del Tribunal Constitucional i ha admès a tràmit els recursos del govern espanyol. Després de recordar que el Parlament va demanar la recusació del president del TC que ha convocat aquesta sessió extraordinària, Artur Mas ha demanat que el conjunt del tribunal actuï com un 'àrbitre de tots i no d'una part'.

És una visió compartida per l'alcaldessa, Mercè Conesa, que, davant aquesta suspensió, ha lamentat la parcialitat del TC.

Mercè Conesa

És evident que el TC havia donat signes per deixar clara una postura sempre favorable als interessos de l'Estat. Avui no han guardat ni les formes.


Conesa també ha reiterat el suport de l'Ajuntament al govern i al president de la Generalitat per continuar amb el procés i votar el 9N. L'alcaldessa ha recordat que, a l'espera de les conseqüències jurídiques de la suspensió, encara queda molt camí polític.

Mercè Conesa

Estarem atents al que ens demani el govern de la Generalitat. Si jurídicament queda una suspensió, políticament queda molt camp per córrer.


Segons Conesa, la suspensió també afecta els decrets signats per donar compliment a la Llei de Consultes. Tot i així, l'alcaldessa ha explicat que l'Ajuntament continuarà expressant el seu suport a la consulta, ja sigui amb les accions impulsades per les diferents entitats com amb mocions. De fet, Conesa ha confirmat que participarà a la concentració convocada aquest dimarts per defensar la consulta del 9N.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.