Més de 2.000 persones es concentren a Sant Cugat a favor de la consulta


Temes relacionats

Conesa reitera el suport al govern en el 9N tot i la suspensió del TC (29/set/14)

'Ara és l'hora' ja té més de mig miler de voluntaris a Sant Cugat (29/set/14)

Suport ampli del ple de Sant Cugat a la convocatòria de la consulta del 9N (23/set/14)

Sant Cugat ajudarà la Generalitat en l'organització de la consulta del 9N (26/abr/14)


  • Comparteix:

Més de 2.000 persones s'han concentrat a l'ajuntament i a la plaça de la Vila aquest dimarts per protestar contra la suspensió cautelar de la consulta del 9N. Les entitats participants i l'alcaldessa han reclamat el dret a votar i s'han compromès a lluitar per aquest objectiu. Els organitzadors han definit l'acte com 'el primer dia de la campanya política més important d'Europa' per reclamar el dret a ser consultats. El vestíbul de l'ajuntament s'ha omplert a vessar per seguir l'acte amb crits d''independència' i peticions d'hissar l'estelada al consistori.

La pluja d'aquest dimarts no ha arronsat els santcugatencs que han acudit a la concentració convocada per 'Ara és l'hora' a favor de la consulta i en contra de la suspensió cautelar que n'ha fet el Tribunal Constitucional (TC). Més de 2.000 persones s'han concentrat dins i fora de l'ajuntament per seguir la lectura del manifest que han fet els organitzadors de l'acte, Òmnium Cultural i l'ANC.

Els seus presidents, Manel Porta i Maria Rosa Caballé, han carregat contra 'el cop a la democràcia' del TC i han afirmat que 100.000 voluntaris faran possible el repte.

ANC/ Òmnium

El Tribunal Constitucional de l'Estat espanyol ens mostra la seva total dependència del poder executiu. / Avui comencem la campanya política més important que s'ha fet a Europa.


Durant l'acte, l'escriptor Víctor Alexandre ha assegurat que l'esperit del franquisme 'encara continua viu', però que els obstacles no impediran que en aquest 30 de setembre es faci callar la veu dels catalans.

Víctor Alexandre

Avui, 30 de setembre de 2014, ens estem manifestant per defensar allò que fa 40 anys reivindicàvem: la llibertat d'expressió.


També han estat paraules contundents les del coordinador del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir. Raül Romeva ha dubtat que el govern espanyol i el TC 'se surtin amb la seva' en allò que ja és, afirma, una victòria pels catalans.

Raül Romeva

Us garanteixo que aquest objectiu l'acomplirem. No hi ha força, ni avions ni manilles que puguin aturar aquest desig.


Peticions d'hissar l'estelada al consistori i de retirar la bandera espanyola han acompanyat el discurs de l'alcaldessa. Mercè Conesa s'ha mostrat contundent a l'hora de subratllar la força del poble per decidir el seu futur i defensar, també, els que volen votar 'no'.

Mercè Conesa

Poden dificultar el procés i ens poden amenaçar, però nosaltres estem parlant d'una qüestió molt diferent: el dret a decidir, a votar i a l'autodeterminació.


L'acte també ha reunit ICV-EUiA, la CUP i ERC. Els seus representants, Joan Calderon, Guim Pros i Mireia Ingla, han coincidit a destacar el caràcter històric de la trobada i el camí de no retorn dels catalans per assolir el dret a decidir.

ICV/CUP/ERC

Estem en aquest acord i continuarem lluitant./ Autodeterminar-se és això: totes les places plenes. / El nostre objectiu és votar i cal fer tot allò necessari per garantir-ho i, així, ser lliures.


A la concentració, també hi ha hagut representació del PSC i de la uaSC.

L'emoció s'ha apoderat dels santcugatencs de totes les edats que han assistit a l'acte i que han remarcat que la jornada no quedarà en l'oblit.

Santcugatencs

Aquí diem tots convençuts que votarem. / Tinc molta il·lusió de veure tanta gent al carrer. / El poble som la força. / Si ho volem, el 'sí' el tenim segur.


A Valldoreix, 80 persones han assistit a la convocatòria de concentració que ha fet l'EMD del territori. El president de l'entitat, Josep Puig, ha assegurat que l'EMD farà tot el possible per garantir les urnes el 9 de novembre.

Josep Puig

Nosaltres farem tot el que calgui perquè es pugui realitzar la consulta.


A Sant Cugat, Arran i altres entitats independentistes han cremat fotocòpies amb forma de Constitució a l'exterior de l'ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.