El PSC, en contra que l'Ajuntament assumeixi el cànon pel préstec de llibres


Temes relacionats

L'Ajuntament pagarà prop de 2.000 euros a l'any pels llibres prestats ( 8/ago/14)


  • Comparteix:

La Biblioteca Central Gabriel Ferrater

La Biblioteca Central Gabriel Ferrater

El PSC presentarà al ple d'octubre una moció per rebutjar que l'Ajuntament assumeixi el cànon en concepte de drets d'autor per cada llibre que es presti a les biblioteques en virtut d'una directiva europea. Els socialistes consideren que les administracions locals ja fan un esforç per difondre la lectura a través de la xarxa de biblioteques i creuen que és l'Estat espanyol o la Generalitat qui hauria d'assumir aquesta taxa.

D'acord amb la nova directiva europea sobre el cànon de préstec bibliotecari, els centres de lectura hauran d'abonar una taxa en concepte de drets d'autor per cada llibre que prestin als lectors. En concret, els centres hauran d'abonar una taxa de cinc cèntims per cada usuari, una de 16 per cada obra adquirida i, a partir de 2016, 0'4 cèntims cada vegada que es presti un llibre.

Els socialistes expliquen que, a diferència d'altres països, l'Estat espanyol ha optat per transmetre aquesta obligació als ajuntaments. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, no ho veu amb bons ulls perquè creu que les administracions locals ja suporten un pes econòmic molt gran.

Ferran Villaseñor

Entenem que és de sentit comú. Les arques municipals ja estàn malmeses. No cal assumir una despesa que creiem que correspon a una altra administració.


El portaveu i també alcaldable socialista ha afegit que l'Ajuntament ja paga per la compra de llibres i el 21% corresponent d'IVA, a més d'un cànon en concepte de drets d'autor per les arts escèniques.

Segons va explicar a Cugat.cat el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, aquesta despesa suposarà uns 2.000 euros anuals. Tot i així, Villaseñor ha alertat que la quantitat podria augmentar amb la inauguració de la Biblioteca de Volpelleres i l'ampliació de la Gabriel Ferrater.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.