Sant Cugat i el món municipal lliuren a la Generalitat el seu suport a la consulta


Temes relacionats

Més de 2.000 persones es concentren a Sant Cugat a favor de la consulta ( 1/oct/14)

Ja es pot consultar la llista provisional dels punts de votació del 9N (29/set/14)

Suport ampli del ple de Sant Cugat a la convocatòria de la consulta del 9N (23/set/14)


  • Comparteix:

Sant Cugat i els més de 900 municipis que han aprovat mocions a favor del 9N han entregat aquest dissabte al president de la Generalitat el seu compromís amb la consulta. L'acte de suport ha reunit uns 800 representants del món local per defensar el dret a votar i la democràcia.

Un total de 920 dels 947 ajuntaments catalans han aprovat mocions en suport a la consulta del 9 de novembre. Entre ells, el de Sant Cugat, que ha estat present a l'acte d'entrega d'aquests acords al president de la Generalitat. Artur Mas ha agraït el suport del món local davant 'l'enorme hostilitat i intolerància' de l'Estat espanyol i ha assegurat que 'per molt que intentin aturar la veu del poble, no se'n sortiran'.

Artur Mas

Ens posa paranys, murs, roques, tot perquè ensopeguem. Per molt que intentin aturar la veu del poble, no se'n sortiran


L'acte, institucional i emotiu, ha deixat una imatge inèdita. Els nombrosos representants del món municipal han travessat la plaça de Sant Jaume de Barcelona per arribar fins al Palau de la Generalitat a través d'un passadís i escortats per agents de Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana vestits de gala. Entre els càrrecs locals hi ha estat l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha qualificat el gest municipal com un acte reivindicatiu de suport al Parlament, la Generalitat i tota la gent que vol votar. En aquest sentit, ha assegurat que els ajuntaments estan a disposició del Parlament i del govern per seguir endavant amb el procés.

Mercè Conesa

Els ajuntaments estem a disposició dels ciutadans, però també col·laborant amb allò que decideixi el govern i el Parlament. Estarem atents i amatents.


L'acte també ha tingut la participació de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, i del conseller de la Presidència, Francesc Homs; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; i els president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, i de l'ACM, Miquel Buch. A més, hi han assistit els vicepresidents del Parlament, el presidents de les quatre Diputacions i el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig. La Societat Coral la Lira ha estat l'encarregada de cantar 'Els Segadors'.

En el cas del ple municipal de Sant Cugat, la moció va comptar amb el suport de CiU, ICV-EUiA, la CUP i el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor. L'única formació que va votar en contra va ser el PP. El regidor del PSC Pere Soler es va abstenir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.