ICV engega unes primàries obertes a la ciutadania per elegir alcaldable


Temes relacionats

ICV-EUiA apostarà per les primàries per elegir el candidat a l'alcaldia (24/jul/14)

Joan Calderon no repetirà com a cap de llista d'ICV-EUiA a les municipals (22/jul/14)

L'assemblea d'esquerres tempteja Sant Cugat i proposa nova convocatòria (25/jun/14)


  • Comparteix:

ICV obrirà l'elecció de l'alcaldable a tota la ciutadania

ICV obrirà l'elecció de l'alcaldable a tota la ciutadania

ICV obrirà dilluns que ve unes primàries obertes a la participació ciutadana per elegir el cap de llista a les eleccions municipals. Tot i engegar aquest procés, el partit no descarta l'opció de presentar-se als comicis en una candidatura sorgida de l'assemblea d'esquerres formada amb el PSC, NECat i Procés Constituent.

Per ser candidat o candidata, els interessats hauran de presentar una declaració d'intencions, la signatura d'un codi ètic i un mínim de 10 avals de militants, que han de suposar una tercera part dels avals presentants. La recollida dels mateixos finalitzarà el 2 de novembre i es farà a través d'un cens amb inscripcions per via telemàtica.

L'endemà, la comissió de garanties del partit proclamarà els candidats. En cas que es presenti una única candidatura, l'executiva decidirà la idoneïtat de celebrar les primàries. En qualsevol cas, la votació es farà el 13 i 14 de novembre. El 15 de novembre, ICV presentarà l'alcaldable a les eleccions municipals, després d'un procés obert a la ciutadania, tal com ha detallat el membre de l'executiva, Ramon Gutiérrez.

Ramon Gutiérrez

El cens de persones que es presenten estarà format per militants, simpatitzants de la formació i pels ciutadans que vulguin presentar-se. Serà un procés totalment obert.


Preguntada sobre si presentarà candidatura, l'actual coordinadora d'ICV i regidora, Roser Casamitjana, ha dit que a excepció del portaveu Joan Calderon -que ja ha anunciat que no repetirà- la resta de membres del partit 'encara no han pres una decisió'.

Malgrat tirar endavant aquestes primàries, la formació no descarta optar als comicis de la mà de la candidatura que podria sorgir de l'assemblea d'esquerres formada, actualment, per el PSC, ICV-EUiA, NECat i Procés Constituent.

Amb relació a la presència d'ICV als comicis de Valldoreix, el partit ha declarat que 'continuarà respectant' l'esperit de consensuar el candidat amb els partits que integraran en el futur la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.