El PSC acusa l'equip de govern de limitar la participació als consells de barri


Temes relacionats

Els veïns de la Floresta demanen respecte per la participació veïnal (15/oct/14)

Veïns de la Floresta denuncien que el projecte d'asfaltat licitat no és l'acordat (15/oct/14)


  • Comparteix:

Ferran Villaseñor, durant la roda de premsa

Ferran Villaseñor, durant la roda de premsa

El PSC acusa l'equip de govern de limitar la participació en els consells de barri i usar-los com a plataforma electoral, després de les discrepàncies entre CiU i els florestans per l'organització del consell. El partit creu que cal plantejar-se 'millorar o tancar' aquells consells que no funcionin. El partit també insta l'alcaldessa a liderar una moció conjunta dels partits perquè el govern sortint dels comicis es comprometi a reservar fons per asfaltar els carrers de la Floresta que quedin fora del Pla de Millora Urbana.

El PSC lamenta la manca de compromís de l'equip de govern amb els consells de barri i ho exemplifica amb el fet que, segons afirma, només el consell de les Planes ha superat el nombre mínim de quatre consells per any que marca la normativa. Els socialistes demanen una revisió a fons del reglament de participació ciutadana que fixi i sistematitzi les dates dels consells d'acord amb el calendari d'activitat política de l'Ajuntament.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha criticat que CiU limiti la participació veïnal explicant tots els projectes de l'equip de govern, 'tapant la boca als veïns'.

Ferran Villaseñor

Els anuncis del govern limiten el temps de la participació veïnal i això és el que busquen: tapar la boca als veïns.


El PSC convida l'alcaldessa a viure en directe algun dels consells de barri i vegi 'el que està passant' per millorar-ne el funcionament. Amb l'excepció del consell de barri de les Planes -que ja ha celebrat cinc trobades-, els socialistes conviden a reflexionar sobre la necessitat de 'millorar la resta o tancar-los'.

Aquestes queixes arriben després del consell de barri de la Floresta d'aquest dimarts, on es van posar de nou de manifest les diferències entre les entitats veïnals i l'equip de govern a l'hora de fer funcionar la participació. Villaseñor ha donat suport a les queixes d'aquests veïns respecte el Pla de Millora del districte. Per aquest motiu, ha instat l'alcaldessa, Mercè Conesa, a liderar una moció institucional perquè el govern que sorgeixi de les eleccions es comprometi a reservar una partida per asfaltar els carrers de la Floresta que quedin fora del Pla de Millora Urbana.

Ferran Villaseñor

A partir del 2016 ningú no sap qui estarà al govern i per això demanem el compromís dels partits per pactar l'asfaltat dels carrers que ara han quedat fora del pla.


El consell de barri de la Floresta ha tingut lloc aquest dimarts amb la presència d'una seixantena de veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.