El ple posa nom a 29 rotondes, un parc i un carrer de Sant Cugat


  • Comparteix:

Aquesta rotonda s'anomenarà plaça de Coll Favà

Aquesta rotonda s'anomenarà plaça de Coll Favà

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns la proposta de nomenclàtor per a 29 places, un carrer i un parc de la ciutat. La proposta ha tirat endavant amb el suport de totes les formacions municipals excepte la CUP, que s'ha abstingut perquè consideren que un parc no ha de portar el nom d'Ernest Lluch ja que va donar suport a la LOAPA i era ministre socialista quan el govern espanyol va impulsar el terrorisme d'estat amb els GAL amb diners públics.

ESCOLTA-HO

Des d'aquest dilluns, les sis rotondes de la Via Augusta ja tenen nom: són la plaça dels Carreters, la dels Traginers, la dels Boters, la dels Basters, la dels Pagesos i la dels Cistelleres. També s'han batejat les rotondes de l'eix viari, que ara s'anomenen plaça de les Aixades, dels Arreus, del Xic, de la Verema, de les Portadores i del Vi. Al barri de Can Sant Joan, la rotonda ubicada entre l'avinguda d'Europa i els carrers del Danubi i del Sena passa a dir-se plaça de Can Sant Joan i la de la ronda Nord, anomenada popularment 'del pirulí', queda batejada com a plaça de Coll Favà.

Pel que fa a la zona enjardinada entre l'avinguda del Carril i el carrer de Rovellat, queda batejada com a parc d'Ernest Lluch. La CUP s'ha mostrat contrària a aquesta proposta, ja que Lluch era ministre d'un govern que 'va crear un grup terrorista finançat amb diners públics', en referència als GAL, i 'va donar suport a la LOAPA, que va ser un clar atac al govern del nostre país', segons el regidor del partit Ignasi Bea.

Ignasi Bea

Des de la CUP no podem votar a favor d'uns jardins amb el nom d'Ernest Lluch, perquè era ministre d'un govern que va crear un grup terrorista i el va finançar amb diners públics. A més va donar suport a la LOAPA.


Les rotondes del sector oest de Mira-sol seran la plaça de la Mòlta, la de la Batuda, la de la Collita, la de la Llaurada, la de la Sembra, la de la Sega, la del Blat, la de l'Era i la dels Abats. En canvi, la que toca amb l'avinguda de Roquetes passa a dir-se plaça de l'Oli i la de davant del parc de la Pollancreda s'anomena plaça de la Pelleria. També s'han batejat dues rotondes ubicades a l'entrada del municipi, la de l'avinguda de Cerdanyola i la de la carretera de Rubí. La primera serà la plaça de Cerdanyola i la segona la plaça de Rubí.

La rotonda situada entre la rambla del Celler i el carrer de Cèsar Martinell es dirà plaça del Celler, mentre que la del carrer de Pau VI serà la plaça de Joan Pau II. A més el carrer que comença a l'avinguda de Rius i Taulet passa a anomenar-se jardins d'Anna Murià, ja que disposa d'una zona enjardinada amb arbrat i gespa. A més, s'ha canviat el nom del passatge de l'Astre per passatge de l'Amistat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.