Els cinc instituts de Sant Cugat seran punts de votació el 9N


  • Comparteix:

L'institut Joaquim Pla i Farreras és un dels cinc instituts on es podrà votar el 9N a Sant Cugat

L'institut Joaquim Pla i Farreras és un dels cinc instituts on es podrà votar el 9N a Sant Cugat

Els santcugatencs podran votar el 9N als cinc instituts públics de la ciutat, inclòs el que hi ha al Centre d'Alt Rendiment (CAR). En una entrevista amb 'La Xarxa' en col·laboració amb Cugat.cat, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que el 9 de novembre estan cridats a votació 69.249 santcugatencs majors de 16 anys. L'Ajuntament té previst reforçar el sistema de transport públic el 9N per facilitar el vot a la ciutadania. Des d'aquest dimecres a la tarda, els ciutadans ja poden consultar on poder fer la votació a Participa2014.cat, que agafa com a referència la residència que consta al DNI.



Un total de 69.249 santcugatencs majors de 16 anys podrà participar en el nou 9N diumenge de la setmana vinent. A partir d'aquesta tarda, la Generalitat, a través de Participa2014.cat i el 012, especificarà on ha d'anar cada ciutadà a votar.

Quatre instituts i punts de vot de la ciutat són l'Angeleta Ferrera, el Leonardo da Vinci, l'Arnau Cadell i el Joaquima Pla i Farreras. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha aclarit que el cinquè institut públic que hi ha a la ciutat és el del CAR. Tot i que el centre esportiu sí que té participació de l'Estat espanyol, l'institut no i és de titularitat de la Generalitat.

Mercè Conesa

En el cas de Sant Cugat, que disposa de cinc instituts públics, hi haurà doncs cinc punts de votació. En el cas del CAR no hi haurà problemes perquè és de titularitat de la Generalitat.


Conesa també ha anunciat que hi haurà un dispositiu de seguretat a càrrec de Policia Local i Protecció Civil i que s'habilitarà un servei de transport per garantir que tothom pugui desplaçar-se als punts de votació.

Mercè Conesa

S'avaluarà un dispositiu de Polica Local i Protecció Civil, i un altre de transport que faciliti l'accés als centres de participació.


Conesa ha assegurat que el 9N els catalans podran votar i que la jornada de consulta es mantindrà perquè 'un procés participatiu, organitzat i amb voluntaris no es pot impedir'. Per Conesa seria 'greu' que hi hagués una nova impugnació per part del govern espanyol, perquè diu que evidenciaria 'un problema profund de manca de democràcia'.

L'alcaldessa de Sant Cugat i portaveu de CDC no s'ha atrevit a avançar el que seria per al seu partit un resultat de participació satisfactori el 9N.

Tampoc no ha volgut aventurar-se en explicar quin encaix hi hauria entre CDC i UDC, en una possible llista conjunta amb ERC, ara que els dos partits de la federació faran campanya per separat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.