ICV-EUiA vol fomentar la contractació per part de les persones dependents


Temes relacionats

L'atur disminueix a Sant Cugat un 2,13% a l'octubre ( 4/nov/14)

L'Ajuntament posa en marxa un pla d'ocupació per a aturats majors de 45 anys (15/oct/14)


  • Comparteix:

El partit creu que l'àmbit de la dependència és un sector on es pot reforçar l'ocupació / Foto: Xarxanet.org

El partit creu que l'àmbit de la dependència és un sector on es pot reforçar l'ocupació / Foto: Xarxanet.org

ICV-EUiA proposarà al ple ampliar les ajudes perquè els ciutadans en situació de dependència puguin contractar cuidadors i augmentar així l'ocupació local. Els ecosocialistes també presentaran una moció perquè l'equip de govern informi trimestralment sobre els indicadors socials de Sant Cugat.

El grup municipal presentarà al ple d'aquest mes dues mocions. La primera té l'objectiu de reforçar la contractació de treballadors per part de particulars. En concret, ICV-EUiA vol que el consistori estableixi una línia de suport perquè les persones en situació de dependència o les seves famílies puguin contractar personal per tenir-ne cura. La regidora Roser Casamitjana explica que l'objectiu és fomentar l'ocupació, especialment entre els col·lectius més vulnerables.

Roser Casamitjana

Els particulars han de tenir també facilitats per contractar persones en risc d'exclusió social.


Els ecosocialistes presenten aquesta proposta després de conèixer el projecte de pressupostos generals de l'Estat espanyol (PGE) per al 2015. Uns comptes, assegura el partit, que afecten de manera 'clara' les subvencions de l'atur, les pensions i la dependència.

D'altra banda, el grup municipal també presentarà un text perquè l'equip de govern informi, cada tres mesos i en les comissions informatives, sobre els indicadors socials de la ciutat. La formació reconeix que a Sant Cugat ja existeixen els informes que preparen Càritas i l'Observatori Sociològic però considera que són dades que surten poc periòdicament.

Per solucionar aquesta situació proposa que a les trobades entre govern i oposició s'informi del nombre de persones ateses a l'àrea de Serveis Socials, les seves característiques i necessitats i la capacitat de resposta i resolució dels serveis municipals. Tot plegat, remarquen, per conèixer millor com afecta la crisi als habitants de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.