Recta final de la votació del 9N als instituts de Sant Cugat


  • Comparteix:

Cua d'última hora a l'Angeleta Ferrer

Cua d'última hora a l'Angeleta Ferrer

Els cinc punts de votació habilitats a Sant Cugat per al procés participatiu reben els últims votants abans de tancar a les vuit del vespre. S'han instal·lat 69 meses repartides als instituts públics de la ciutat, on les votacions es duen a terme sense incidències. En paral·lel a les votacions, també s'impulsa una recollida de signatures per denunciar políticament el govern espanyol per posar pals a les rodes al dret de decidir dels catalans.

Santcugatencs que s'han apropat als instituts de la ciutat han expressat a Cugat.cat per què han decidit votar en el procés participatiu.

Votants

Avui és una oportunitat per començar. / Jo no he nascut aquí però també tinc el dret a opiniar. / Espanya ens fa la punyeta i, si som independents, podrem decidir nosaltres mateixos.


Una de les diferències amb uns comicis tradicionals és que poden participar-hi els majors de 16 anys, com el Martí Segura, que ha votat per primera vegada.

Martí Segura

Tenia moltes ganes de donar suport al país i de votar per primera vegada.


El procés de participació és possible gràcies a la col·laboració de voluntaris. S'han trobat a dos quarts de vuit del matí per organitzar el dispositiu per votar.

Voluntaris

Creia que era molt important que poguéssim decidir. / Espanya no té amor pels catalans i no vull veure els meus fills en un país on no hi ha amor.


Membres dels partits polítics amb presència al Parlament i favorables al procés participatiu han votat aquest diumenge a Sant Cugat. Cristina Paraira (CiU), Roser Casamitjana (ICV) Guim Pros (CUP) i Mireia Ingla (ERC) ha subratllat la implicació de la ciutadania en la votació.

Partits polítics

Esperem que sigui una jornada on tots puguem dir què volem pel futur. / No és la votació que volíem però sí que se'n pot valorar la participació. / Convocar unes eleccions plebiscitàries serà necessari. / Aquest dilluns caldrà política en majúscules.


El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Sant Cugat, Manel Porta, fa un balanç positiu de la jornada. Porta ha dit que el procés d'avui és clau en el camí cap a la independència.

Manel Porta

És un dia important perquè és un acte d'un canvi d'etapa.


El portaveu del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir, l'exeuroparlamentari Raül Romeva, assegura que el 9N obre una nova fase política en el procés.

Raül Romeva

Avui tanquem una etapa i serà un punt d'inflexió.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.