Recta final de la votació del 9N als instituts de Sant Cugat

Cua d'última hora a l'Angeleta Ferrer

Política

Publicat el 9/nov/14 per Redacció

Els cinc punts de votació habilitats a Sant Cugat per al procés participatiu reben els últims votants abans de tancar a les vuit del vespre. S'han instal·lat 69 meses repartides als instituts públics de la ciutat, on les votacions es duen a terme sense incidències. En paral·lel a les votacions, també s'impulsa una recollida de signatures per denunciar políticament el govern espanyol per posar pals a les rodes al dret de decidir dels catalans.

Santcugatencs que s'han apropat als instituts de la ciutat han expressat a Cugat.cat per què han decidit votar en el procés participatiu.

Votants

Avui és una oportunitat per començar. / Jo no he nascut aquí però també tinc el dret a opiniar. / Espanya ens fa la punyeta i, si som independents, podrem decidir nosaltres mateixos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una de les diferències amb uns comicis tradicionals és que poden participar-hi els majors de 16 anys, com el Martí Segura, que ha votat per primera vegada.

Martí Segura

Tenia moltes ganes de donar suport al país i de votar per primera vegada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El procés de participació és possible gràcies a la col·laboració de voluntaris. S'han trobat a dos quarts de vuit del matí per organitzar el dispositiu per votar.

Voluntaris

Creia que era molt important que poguéssim decidir. / Espanya no té amor pels catalans i no vull veure els meus fills en un país on no hi ha amor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Membres dels partits polítics amb presència al Parlament i favorables al procés participatiu han votat aquest diumenge a Sant Cugat. Cristina Paraira (CiU), Roser Casamitjana (ICV) Guim Pros (CUP) i Mireia Ingla (ERC) ha subratllat la implicació de la ciutadania en la votació.

Partits polítics

Esperem que sigui una jornada on tots puguem dir què volem pel futur. / No és la votació que volíem però sí que se'n pot valorar la participació. / Convocar unes eleccions plebiscitàries serà necessari. / Aquest dilluns caldrà política en majúscules.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Sant Cugat, Manel Porta, fa un balanç positiu de la jornada. Porta ha dit que el procés d'avui és clau en el camí cap a la independència.

Manel Porta

És un dia important perquè és un acte d'un canvi d'etapa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El portaveu del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir, l'exeuroparlamentari Raül Romeva, assegura que el 9N obre una nova fase política en el procés.

Raül Romeva

Avui tanquem una etapa i serà un punt d'inflexió.

Your browser doesn’t support HTML5 audio