Els representants dels partits analitzen els resultats del 9N a Sant Cugat


  • Comparteix:

30.275 santcugatencs van votar en el procés participatiu del 9N, aquest diumenge.

30.275 santcugatencs van votar en el procés participatiu del 9N, aquest diumenge.

Els representants locals dels partits del bloc proconsulta (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP) es mostren satisfets pels vots registrats a Sant Cugat aquest diumenge en la jornada de participació del 9N - més de 32.000 santcugatencs - i consideren que la jornada marca un abans i un després en el procés sobiranista. El socialistes demanen que es reprengui el diàleg entre Rajoy i Mas, mentre que el PP i C's consideren que els resultats obtinguts demostren que la majoria de la ciutat està en contra de la independència.

Aquest dilluns, els representants locals dels partits polítics amb representació al Parlament han expressat la seva anàlisi sobre el 9N al magazín 'Sant Cugat a fons'.

La portaveu de CiU, Cristina Paraira, ha destacat l'èxit de participació assolit a la ciutat i la il·lusió dels participants per defensar els valors democràtics i el dret a decidir dels catalans. Paraira creu que el món està observant Catalunya i que no es pot obviar el que hi està passant.

Cristina Paraira

El món ens està mirant. El que passa a Catalunya no es pot obviar. Més que un punt final, el 9N és un inici sense aturada. S'ha de fer molt bé i hem de tenir clar un full de ruta.


El secretari de Política Municipal d'ERC, Èric Gómez, remarca que els resultats de participació van superar les expectatives, tot i les amenaces i impediments del govern espanyol i el Tribunal Constitucional. Gómez assegura que, després del 9N, els ciutadans se senten més lliures i demana eleccions immediates per assolir la independència.

Èric Gómez

Els ciutadans han fet la seva feina i ara és l'hora de la política. Cal convocar unes eleccions el més aviat millor per aconseguir una majoria parlamentària que ens porti a la plena sobirania. El país no pot esperar més.


El portaveu local del PSC, Ferran Villaseñor, admet la importància de la magnitud de la mobilització i insta Mas i Rajoy a reprendre el diàleg per trobar solucions.

Ferran Villaseñor

El que no podem fer és tapar-nos els ulls. Cal demanar al govern espanyol i a la Generalitat que trobin una solució a aquesta situació. El diàleg no s'hauria d'haver trencat mai.


La coordinadora local d'ICV, Roser Casamitjana, creu que el 9N no és l'inici d'una nova etapa del procés. Casamitjana creu que el bloc proconsulta s'ha de tornar a reunir i demana que el govern espanyol obri els ulls.

Roser Casamitjana

No és el final d'una etapa, tot el contrari. Tots els partits polítics, principalment els que estan a favor de la consulta, s'han de tornar a reunir per decidir el futur del país.


El president del PP de Sant Cugat, Jordi Carreras, ha qualificat la consulta com un 'nyap', 'manipulació', 'engany' i 'fiasco'. Un cop analitzats els resultats a la ciutat, el regidor popular interpreta que l'independentisme és una minoria a Sant Cugat. Carreras demana la dimissió immediata de l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Jordi Carreras

Les conclusions són molt clares. Es demostra que a Sant Cugat la majoria dels ciutadans no són independentistes. L'Ajuntament ha estat abusant dels ciutadans amb la causa independentista i l'alcaldessa Conesa hauria de dimitir ja.


El portaveu de C's a Sant Cugat, Aldo Ciprián, compara el procés sobiranista amb l'aixecament del mur de Berlín i titlla el 9N de pèrdua de temps i de diners.

Aldo Ciprián

És una pèrdua de temps i de diners públics. El millor d'ahir és que ja ha passat. Ara s'obre la porta al fet que el govern i l'Ajuntament es dediquin a governar i no a embrutar la ciutat de groc.


El portaveu local de la CUP, Guim Pros, exigeix unes eleccions autonòmiques de caràcter plebiscitari en un màxim de quatre mesos. Pros creu que la capacitat de mobilització de la societat mereix unes eleccions per decidir el futur de Catalunya.

Guim Pros

Marca un abans i un després. No hi ha més solució que unes eleccions abans de tres o quatre mesos.


Per la seva banda, la uaSC, sense representació al ple, ha emès un comunicat on expressa satisfacció per la resposta democràtica dels santcugatencs al 9N. La uaSC recorda que cal unitat política per aconseguir una llibertat que permeti d'un estat que qualifica de 'franquista'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.