ICV-EUiA presentarà una moció contra un acord comercial entre la UE i els EUA


  • Comparteix:

La moció es debat dilluns al ple

La moció es debat dilluns al ple

ICV-EUiA debatrà al ple d'aquest dilluns una moció de rebuig al Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), un acord comercial entre els Estats Units i la Unió Europea. Segons la formació, aquest tractat només servirà per enfortir les grans corporacions i empreses i limitarà els drets socials. A més, el partit assegura que les negociacions del TTIP s'estan fent sense informar els parlaments nacionals i els eurodiputats.

El TTIP és un acord comercial entre els Estats Units i la Unió Europea que té l'objectiu d'augmentar el comerç i la inversió entre les dues potències perquè es considera que el mercat transatlàntic no està suficientment explotat. Amb el TTIP es pretén generar un mercat amb noves oportunitats d'ocupació i un accés més fàcil.

Tot i això, ICV-EUiA apunta que darrera d'aquest objectiu s'amaga un acord que només enfortirà les grans corporacions i limitarà drets i democràcia als ciutadans. Segons la formació, el TTIP vol eliminar tota barrera del comerç unificant-lo amb accions com liberalitzar el sector públic o acabar amb el principi de precaució, que regula aspectes com l'agricultura, el mediambient i els drets laborals.

La regidora del partit, Roser Casamitjana, ha apuntat que tot i ser un tractat que sembla llunyà les seves conseqüències poden afectar molt els municipis.

Roser Casamitjana

És un tractat que pot arribar a tenir molta importància, més que altres mocions que hem vist.


En aquest sentit, Casamitjana demana més acords entre països on la cooperació, l'ajuda al desenvolupament i el respecte als drets socials i laborals siguin els eixos centrals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.