La CUP critica el silenci de l'Ajuntament en el desallotjament de la PAH de Rubí


  • Comparteix:

La CUP de Sant Cugat i la de Rubí s'han concentrat a l'oficina de Catalunya Caixa de Torreblanca.

La CUP de Sant Cugat i la de Rubí s'han concentrat a l'oficina de Catalunya Caixa de Torreblanca.

La CUP lamenta el silenci de l'Ajuntament en el desallotjament de la PAH de Rubí en l'ocupació d'una seu de CatalunyaCaixa i li demana que s'impliqui per trobar solucions per a les famílies en procés de desnonament. Aquest dijous, una dotzena de membres de la CUP de Sant Cugat i de Rubí s'han concentrat a l'oficina de CatalunyaCaixa de l'avinguda de Torreblanca per criticar el desallotjament de dilluns i exigir la retirada de les multes imposades a membres de la PAH de Rubí.

La CUP es mostra sorpresa pel silenci del consistori després de l'actuació 'violenta i desmesurada' dels Mossos d'Esquadra contra els membres de la PAH de Rubí i els ciutadans que els donaven suport.

El membre de la CUP de Sant Cugat Julià Mestieri ha defensat la protesta pacífica de les famílies rubinenques en situació de desnonament. Mestieri denuncia l'actitud de CatalunyaCaixa i l'Ajuntament, i els acusa de tancar les portes a la negociació i de mirar cap una altra banda.

Julià Mestieri

L'únic mitjà que té la PAH de Rubí quan tothom es nega a parlar amb ells és seguir protestant pacificament. Però això porta a una dinàmica enquistada en què no hi ha diàleg ni una via de sortida fàcil.


Per la seva banda, el membre de la CUP de Rubí Albert Giménez critica l'alcaldessa d'aquest municipi, Carme García Lores, per desvincular-se de la problemàtica una vegada s'ha traslladat a Sant Cugat. Giménez culpa CatalunyaCaixa dels abusos i enganys comesos amb les famílies afectades.

Albert Giménez

CatalunyaCaixa els va prendre el pèl per primera vegada amb hipoteques fraudulentes. La segona vegada, quan els han desnonat i els mantenen els remanents. I la tercera quan es tanquen en banda i es neguen a parlar amb ells.


Al proper ple municipal, la CUP presentarà una moció d'urgència en suport a la lluita de la PAH de Rubí i per la retirada immediata de les sancions imposades.

La PAH de Rubí acampa davant l'oficina de CatalunyaCaixa del carrer de Villà des de fa gairebé dos mesos. Aquest dijous, a dos quarts de sis de la tarda, la CGT de Rubí hi ha convocat una concentració de suport.

Paral·lelament, la uaSC ha emès un comunicat on també condemna l'acció policial d'aquest dilluns i defensa el comportament pacífic del col·lectiu, que lluita per aconseguir drets socials bàsics. La uaSC se suma a la petició de retirar les multes imposades i demana a l'Ajuntament que faci de mediador en el cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.