Sant Cugat promourà que aturats treballin en l'atenció a la dependència


Temes relacionats

ICV-EUiA vol fomentar la contractació per part de les persones dependents ( 4/nov/14)


  • Comparteix:

La moció vol respondre a situacions de dependència / Foto: ACN

La moció vol respondre a situacions de dependència / Foto: ACN

L'Ajuntament oferirà suport econòmic per a la formació de santcugatencs aturats de més 45 anys i la seva contractació estable per part de persones amb necessitats no cobertes en l'àmbit de la dependència. La mesura és fruit d'una moció institucional aprovada aquest dilluns que preveu que aquest ajut s'incorpori al pressupost del 2015.

ESCOLTA-HO

L'acord institucional, que neix d'una proposta d'ICV-EUiA, busca donar resposta a les famílies amb situacions de dependència que no poden pagar un curador i fomentar l'ocupació entre els majors de 45 anys. A més, també busca evitar el treball irregular en el sector de l'assistència. El portaveu d'ICV-EUiA Joan Calderon ha explicat que el text demana incloure una modificació al pressupost de l'any vinent perquè l'Ajuntament ofereixi suport econòmic en la formació de santcugatencs aturats de més de 45 anys i la seva contractació estable com a curadors.

Joan Calderon

Es tracta d'incloure una modificació al pressupost 2015, una vegada estigui aprovat definitivament, per oferir suport a la formació de santcugatencs aturats de més de 45 anys i la seva contractació estable.


El text critica que ni l'Estat espanyol ni el govern tinguin en compte aquestes situacions. De fet, lamenta que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2015 retallin en partides com les polítiques contra l'atur, que es redueixen un 15%. També veu insuficient el creixement d'un 0,25% en les pensions i en un 0,04% en atenció a la dependència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.