El concurs per al projecte de rehabilitació de La Unió passa pel ple


Temes relacionats

La nova Unió Santcugatenca serà una realitat a finals de 2017 (18/set/14)

Cugat.cat rememora la història de La Unió en el seu 115è aniversari (11/ago/14)

Mantenir la cohesió de les vuit seccions, objectiu del nou president de La Unió ( 5/mar/14)

La Unió, salvada: el ple aprova la futura creació del consorci públic-privat (17/des/13)

Els socis de La Unió, a favor del consorci amb l'Ajuntament per salvar l'entitat (30/nov/13)


  • Comparteix:

Es poden presentar propostes de rehabilitació fins al 15 de desembre

Es poden presentar propostes de rehabilitació fins al 15 de desembre

El concurs públic per a la selecció del projecte d'obres de rehabilitació de l'edifici de La Unió ha passat, amb dació de compte, pel ple municipal d'aquest dilluns. Fins al 15 de desembre, els candidats poden presentar projectes. El guanyador l'escollirà un jurat d'experts i posteriorment l'Ajuntament licitarà les obres.

ESCOLTA-HO

L'equip de govern ha informat al ple d'aquest concurs per seleccionar un projecte d'obres de rehabilitació de l'edifici de La Unió. El tinent d'alcalde d'Obres i Urbanisme, Pere Casajoana, preveu tenir un guanyador abans de finalitzar el mandat.

Pere Casajoana

Al final del mandat hi haurà un projecte guanyador. Hi haurà una maqueta i tots sabrem com serà el futur de La Unió.


Segons els plans, les obres s'iniciarien al 2016 i la nova Unió obriria les portes al 2017. La rehabilitació implica una reforma integral per posar al dia les instal·lacions, crear dues sales polivalents, aules diverses, zona d'administració i cafeteria, entre d'altres.

El pressupost base de licitació és d'uns 250.000 euros sense IVA, que formen part de l'aportació de més d'1,3 milions d'euros que el conveni amb el consistori preveu que aporti a La Unió.

Reubicació de les seccions
A causa de les obres de rehabilitació necessàries, la sala de teatre de La Unió ha estat tancada al públic tot el 2014. De les vuit seccions que acull La Unió, tres han estat reubicades a Casal TorreBlanca: el ball de dissabtes i tots els tallers de teatre Silvia Servan, menys els d'adults. De la seva banda, el grup de teatre Fila Zero marxa al Casal de Mira-sol. L'organització està a punt de tancar un espai per a la Coral La Unió i Buixets, que coneixeran el seu local la setmana que ve. L'esplai Pica Roca, Bastoners i el grup de dansa Mediterrània estan a l'espera de ser reubicats.

L'any passat, La Unió va ser rescatada a través de la creació d'un consorci públic-privat entre l'entitat i l'Ajuntament.

Pla de millora del nucli històric
La rehabilitació de La Unió forma part del pla de millora urbana del nucli històric, que inclou la remodelació del Mercat Pere San, la construcció d'un edifici amb habitatge de protecció oficial a l'avinguda de Rius i Taulet i la creació d'una illa verda entre els carrers d'Anselm Clavé i Santa Maria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.