El ple municipal rebutja convertir Villa Felisa en un hotel d'entitats


Temes relacionats

La CUP demanarà que Villa Felisa sigui un hotel d'entitats ( 3/nov/14)

La ciutat estudiarà destinar edificis municipals buits a les entitats (18/mar/13)


  • Comparteix:

Imatge de Villa Felisa / Font: Google

Imatge de Villa Felisa / Font: Google

El ple municipal ha rebutjat amb els vots de CiU, el PP i el regidor no adscrit convertir Villa Felisa en un hotel d'entitats quan la Policia Local abandoni l'espai a principis d'any. La moció de la CUP només ha trobat el suport d'ICV-EUiA i l'abstenció del PSC, i no ha pogut contrarestar la negativa de l'equip de govern, que té previst ubicar-hi el Museu de les Matemàtiques.

ESCOLTA-HO

La moció presentada per la CUP posa de manifest la 'mancança històrica' d'espais municipals destinats a les entitats i recorda moció de març de 2013 que es va aprovar amb l'objectiu d'avaluar les possibilitats de destinar els edificis municipals en desús per cobrir les necessitats del teixit associatiu. Va ser una moció que va rebre el suport de tots els grups polítics, tret del PP, que preveia l'estudi per part de l'equip de govern de l'opció de l'autogestió a través d'un conveni municipal que garantís el retorn a la ciutat de l'espai.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha explicat que les necessitats de les entitats continuen existint i per això ha dit que es podria reprendre la moció de l'any anterior i estudiar la possibilitat de convertir l'espai en un hotel d'entitats.

Ignasi Bea

Per nosaltres la necessitat de les entitats segueix existint i per aquest motiu proposem que s'estudiï la possibilitat d'usar aquest espai buit.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha explicat que l'equip de govern ha prioritzat el Museu Grau-Garriga a Can Quitèria davant el Museu de les Matemàtiques per aprofitar una subvenció de l'Àrea Metropolitana per al primer equipament. Respecte a la conversió de Villa Felisa en Museu de les Matemàtiques, ha explicat que el projecte no està rebutjat, sinó a l'espera de tancar-ne el finançament.

Per aquest motiu, Escura ha afirmat que aquesta moció de la CUP seria oportuna si finalment no fos viable el Museu de les Matemàtiques.

Xavier Escura

Penso que és una moció que no és oportuna en aquest moment però podria ser-ho si el pla de finançament del Museu de les Matemàtiques queda en res.


El PP i el regidor no adscrit Bruno de Salvador tampoc no han donat suport a la moció. Els populars comparteixen la idea d'ubicar a l'espai el Museu de les Matemàtiques i afirmen que per sobre de les entitats hi ha d'haver els interessos de tota la població.

L'abstenció socialista s'ha produït pel fet que, tot i compartir la reflexió global de la CUP al voltant dels equipaments destinats a les entitats, no estan d'acord en donar aquest ús a aquest espai concret de Villa Felisa. El PSC considera necessari fer una reflexió general i consensuada sobre els equipaments i els seus usos a la ciutat.

ICV-EUiA ha qualificat la moció de necessària i han recordat la seva proposta de convertir en hotel d'entitats la Casa de Cultura. Davant la possibilitat oberta amb Villa Felisa, consideren que l'equipament es podria convertir en una referència sociocultural de la ciutat

El regidor no adscrit, Bruno de Salvador, ha destacat que l'Ajuntament ja fa esforços per cedir espais a les entitats i ha llençat una reflexió sobre la conveniència d'usar aquest equipaments per temàtiques socials i no només culturals.

Davant la negativa de l'equip de govern d'aprovar la moció, la CUP ha demanat que s'estudiï la possibilitat d'oferir-ne l'ús a les entitats mentre no tira endavant el projecte del Museu de els Matemàtiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.