El ple tomba una moció contra ajudes a escoles que segreguen per sexe


Temes relacionats

El PSC, en contra de les subvencions a les escoles que segreguen per sexe ( 7/nov/14)


  • Comparteix:

El ple es mostra favorable a les subvencions a les escoles que segreguen per sexe / Foto: La Xarxa

El ple es mostra favorable a les subvencions a les escoles que segreguen per sexe / Foto: La Xarxa

CiU, el PP i el regidor no adscrit frenen una moció del PSC per instar el Parlament a canviar la LEC i eliminar així les subvencions a les escoles que segreguen per sexe. ICV-EUiA ha donat suport al text socialista i la CUP s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

El text presentat pel PSC proposava instar el Parlament a establir les modificacions pertinents a la Llei Educativa de Catalunya (LEC) perquè les escoles concertades que 'discriminen per gènere' no rebin subvencions públiques. Així, la moció demanava modificar la llei 12/2009 perquè els fons públics no donin suport a aquests centres educatius. A més, sol·licitava a la Generalitat que les administracions locals participin en la programació de l'oferta educativa.

El regidor del PSC Pere Soler ha destacat que les subvencions d'aquests centres es podrien destinar a les escoles públiques i millorar així l'educació, al mateix temps que les retallades serien menors.

Pere Soler

En aquest grup municipal li dol cada euro que va a la subvenció d'una escola que segrega per gènere. Si aquests recursos es destinessin a l'escola pública, tindríem una altra qualitat i les retallades haurien minvat.


Fa sis anys, durant l'elaboració de la LEC, el grup parlamentari socialista, aleshores integrant del govern, es va mostrar a favor que els col·legis que ja segregaven mantinguessin les ajudes. Uns anys més tard l'aleshores primer secretari del partit, Pere Navarro, va manifestar que havia estat un error no suprimir aquestes subvencions. De fet, ICV-EUiA ha donat suport a la moció i ha recordat al ple que, quan es va aprovar la llei al Parlament, 'es van sentir molt sols' ja que, precisament per aquests concerts no van donar suport a la LEC. El grup municipal també ha qualificat d''incomprensible' que 'garanteixi' la separació de nens i nenes per motius de sexe.

La moció del PSC ha estat rebutjada pel PP, el regidor no adscrit, Bruno de Salvador, i CiU. Els primers consideren que a l'escola pública 'també hi hauria d'haver segregació' i han insistit en 'la bondat i l'eficàcia' de l'ensenyament diferenciat. De Salvador ha subratllat que 'són els pares, i no l'estat, qui ha d'escollir el tipus d'educació' per als seus fills. De la seva banda, CiU ha destacat la importància de 'reconèixer la riquesa del model educatiu català' i ha afirmat que retirar aquests concerts 'seria una contradicció', ja que 'suposaria incrementar les ofertes de places públiques i la despesa'.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha assegurat que milers de famílies opten per a aquest tipus d'escolarització, exercint el seu dret a lliure elecció de centre.

Esther Salat

És un tipus d'escolarització per la qual opten milers de famílies exercint el dret a lliure elecció de centre.


Finalment, la CUP ha exposat el seu rebuig a aquestes subvencions però ha optat per abstenir-se, ja que considera que els concerts no només segreguen per gènere, sinó també per classe i perpetuen les desigualtats. La formació creu que aquesta moció només serveix per 'edulcorar una llei nociva'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.