El ple tomba la proposta de la CUP per canviar la llei educativa catalana


  • Comparteix:

La CUP volia donar suport a la iniciativa de l'Assemblea Groga / Foto: ACN

La CUP volia donar suport a la iniciativa de l'Assemblea Groga / Foto: ACN

El ple ha rebutjat la proposta de la CUP de donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de l'Assemblea Groga per promoure una nova llei educativa al país, que sí que ha rebut el suport d'ICV-EUiA i el PSC. CiU ha votat en contra per 'l'atac' que suposa al consens que va assolir l'aprovació de la LEC. El PP i el regidor no adscrit també s'hi han oposat per tractar-se d'una proposta que 'no respecta la llibertat dels pares per triar el model educatiu per als seus fills'.

ESCOLTA-HO

Segons l'Assemblea Groga, la normativa actual, igual que la LOMCE, no garanteix del tot el dret a l'educació pública i, a més, afavoreix les desigualtats entre els centres públics i els privats. El text també lamenta la poca incidència que tenen actualment el Consell Escolar Municipal i el Consell d'Infants. El regidor de la CUP Guim Pros creu que la normativa actual és 'nociva' per al sistema públic.

Guim Pros

L'actual LEC és nociva. La moció planteja canviar-la per una de nova.


La moció proposava que Sant Cugat s'adherís a la campanya de la ILP per promoure una nova llei però també no aplicar en els centres locals la LOMCE. La proposta no ha agradat a CiU ni el PP ni tampoc al regidor no adscrit. El portaveu del PP, Jordi Carreras, critica que sigui una moció que vulgui 'imposar un model educatiu determinat'. De la seva banda, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha lamentat que aquesta proposta 'ataqui' la LEC, una llei nascuda a partir d'un ampli consens polític.

Carreras / Salat

Vostès defensen un instrument per imposar la seva manera d'entendre la vida. / Totes les forces polítiques van arribar a un consens per promoure l'estabilitat.


El regidor no adscrit Bruno de Salvador tampoc no ha donat suport perquè creu que, en cas d'aprovar-se, la llei que demanaria l'Assemblea Groga privaria els pares de la llibertat per escollir el model educatiu per als seus fills.

Els ecosocialistes, en canvi, han votat a favor perquè veuen amb bons ulls l'aposta que fa la ILP per a la supressió dels concerts econòmics, l'accés gratuït i universal a l'educació i la plena democràcia i autonomia dels centres. En una línia semblant s'ha expressat el PSC, que ha destacat que instituts i escoles han perdut marge de maniobra en els últims anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.