El pont del passeig de la Merla i la passera del passeig del Pardal, a finals d'any


Temes relacionats

La Fiscalia arxiva la denúncia de l'EMD per la instància falsificada (21/nov/14)

El govern de l'EMD manté els canvis de sentits fets en els carrers de Valldoreix (20/mar/14)


  • Comparteix:

La sessió ha tingut lloc aquest dijous / Foto: EMD

La sessió ha tingut lloc aquest dijous / Foto: EMD

Les obres del nou pont de vianants del passeig de la Merla i de la passera del passeig del Pardal, a Valldoreix, estaran a punt a finals d'any, segons l'equip de govern de l'EMD. El calendari dels treballs, previstos dins l'estudi de mobilitat i amb un cost de 90.000 euros, s'ha concretat a la junta de veïns d'aquest dijous, en què alguns veïns han manifestat de nou el malestar pels canvis de mobilitat i després d'un accident la setmana passada al passeig de la Merla. L'àrea de Mobilitat ha apuntat l'excés de velocitat com la causa del xoc de dos cotxes, en un carrer que 'ha augmentat l'afluència de vehicles' arran de l'estudi de mobilitat.

La construcció del pont de vianants al passeig de la Merla i de la passera al passeig del Pardal, al Torrent del Nonell, acabaran a finals d'any, segons les previsions de l'equip de govern de CiU-Actuem. Unes actuacions que milloraran la mobilitat dels vianants del territori, ha apuntat el vocal de l'àrea, Joan Ribera, en una entrevista a Cugat.cat.

Joan Ribera

Són ponts que no alteren la mobilitat dels vianants més que la vianantitzada. Pot dinamitzar els comerços més propers i apropar zones seccionades.


A la junta de veïns d'aquest dijous, Ribera ha encaixat de nou les crítiques de Mou-te per Valldoreix, contraris a l'estudi de mobilitat. Ribera ha aprofitat per recordar que l'estudi està aturat, a petició dels veïns agreujats, a l'espera que la consultora de mobilitat proposada pels afectats faci una radiografia del document. El recel veïnal també ha vingut motivat per l'accident que la setmana passada va tenir lloc al passeig de la Merla, en què un vehicle va col·lisionar contra un altre aparcat amb dues persones dins. Ribera ha apuntat l'excés de velocitat, que superava els 20 quilòmetres per hora permesos, com la causa de l'accident en un carrer que 'ha augmentat l'afluència de vehicles' arran dels canvis de mobilitat a la zona.

La junta també ha vist l'aprovació de la moció presentada per CiU-Actuem i la CPCV en rebuig a la línia de Molta Alta Tensió (MAT) de Collserola. El PP hi ha votat en contra després de demanar-ne la retirada en considerar que 'el projecte ha estat retirat pel govern espanyol'.

Premis Literaris de Valldoreix
L'audiència pública ha donat a conèixer els guanyadors del Premi Literari de Valldoreix, que enguany ha rebut 25 propostes. Joan Carles González ha guanyat el primer premi de 2.000 euros, en categoria d'adults, per 'Desaparèixer'. Una categoria en què Josep Massanès ha obtingut una menció amb 'La paradoxa de Schoitinger'. En l'apartat juvenil, amb 1.000 euros de premi, la primera classificació ha estat per Aina Casal amb 'Havia de ser un gran dia'.

El vocal de Cultura, Joaquim Castelló, ha destacat la qualitat de les obres presentades, un fet que demostra el bon rumb de la cultura valldoreixenca.

Joaquim Castelló

Aquest any s'han presentat 25 obres. La qualitat ha estat força superior a la dels anys anteriors.


Audiència pública i acció de govern

A l'audiència pública, el president de l'EMD, Josep Puig, ha negat vincles amb el cas d'espionatge a l'expresidenta Montserrat Turu per part de Método 3 després d'una pregunta del membre de GxV i expresident, Jaume Sanmartí. D'altra banda, en l'explicació de les accions de govern, Puig ha apuntat que dimarts vinent es desmantellarà la primera torre d'alta tensió en un acte públic amb representació de l'Ajuntament i la Generalitat. Puig confia que la desaparició de l'alta tensió sigui una realitat el 8 de desembre, tal com està previst.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.