NECat i Moviment Catalunya funden MES amb presència santcugatenca


Temes relacionats

Ferran Villaseñor no deixarà, de moment, el PSC (20/nov/14)

NECat s'alia amb Avancem i Moviment per representar el socialisme català ( 7/set/14)


  • Comparteix:

Presentació de Movimient d'Esquerres Sobiranistes / Foto: ACN

Presentació de Movimient d'Esquerres Sobiranistes / Foto: ACN

El partit Nova Esquerra Catalana (NECat), amb els santcugatencs Josep Maria Balcells, Àlvar Roda i Jordi Angusto, i la plataforma Moviment Catalunya, de la qual formen part el socialista Ferran Villaseñor i Joan Gaya, es fusionen en Moviment d'Esquerres (MES). El nou partit, que s'ha presentat aquest diumenge, neix amb l'objectiu d'unificar els socialistes sobiranistes i no permetrà la doble militància.

Moviment d'Esquerres formalitzarà la seva constitució, els estatuts i la disposició de l'estructura el 24 gener en un congrés constituent. De moment, però, s'ha presentat al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona com un nou partit socialista, catalanista i europeista.

La formació incorpora santcugatencs vinguts de Nova Esquerra Catalana (NECat) com Josep Maria Balcells, Àlvar Roda i Jordi Angusto, així com membres de l'associació política Moviment Catalunya, amb Joan Gaya i el portaveu del grup municipal del PSC, Ferran Villaseñor.

De fet, Balcells ha explicat que el nou partit no permetrà la doble militància i s'ha mostrat convençut que militants del PSC decidiran incorporar-se a aquest projecte.

Josep Maria Balcells

No hi haurà opció de doble militància. Estic segur que militants santcugatencs del PSC tenen previst i s'estan plantejant incorporar-se a MES.


De moment, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha confirmat a Cugat.cat que està a l'espera de veure com evoluciona aquesta confluència entre NECat i Moviment Catalunya per decidir la seva afiliació.

De la seva banda, el membre de Moviment Catalunya Joan Gaya, que ja es va desvincular del PSC, ha destacat que aquest nou projecte serveix per unir aquells socialistes descontents amb el PSC.

Joan Gaya

L'objectiu és unir tota la gent socialista a qui no agradava la deriva del PSC.


Moviment d'Esquerres, que vol estar present a tots els comicis catalans, incorpora exdirigents del PSC com Marina Geli, Montserrat Tura, Antoni Castells, Ernest Maragall, Jordi Martí i Pia Bosch, entre d'altres. Ha estat present al acte l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.