El PSC presenta prop de 90 al·legacions al pressupost municipal de 2015


Temes relacionats

El pressupost de 2015 supera el primer tràmit al ple amb el 'no' de l'oposició (21/oct/14)

El PSC presenta més de 80 al·legacions als comptes municipals (27/nov/13)


  • Comparteix:

Ferran Villaseñor, en una imatge d'arxiu

Ferran Villaseñor, en una imatge d'arxiu

La territorialització del pressupost municipal per acostar-lo als barris, la creació d'una partida específica per als casos de desnonament i l'augment d'un 5% de les subvencions per a les activitats d'entitats culturals, socials i esportives són algunes de les 88 al·legacions que presenta el PSC al nou pressupost municipal. Els socialistes acusen l'equip de govern de no dialogar amb l'oposició per millorar els comptes i fer servir la majoria absoluta per deixar en 'no res' algunes de les propostes més interessants de la resta de grups municipals.

Un mes i mig després de la presentació del pressupost municipal per al 2015, els socialistes han presentat les seves al·legacions per promoure uns comptes que acostin la ciutat als barris i els districtes. Són 88 punts repartits entre inversió (58), gestió i transparència (19) i eficiència i eficàcia (11).

Els eixos principals de les seves propostes són el reforç de la inversió de cara als barris i els districtes, la transparència i la millora en la gestió i el foment de les iniciatives empresarials i l'ocupació, tal com ha explicat el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Parlem de tots els aspectes lligats a auditories i serveis i també de mesures per dinamitzar els barris, el teixit empresarial i l'ocupació.


Villaseñor ha lamentat que l'equip de govern de CiU faci servir la majoria absoluta per deixar en 'no res' algunes de les propostes més interessants que presenten els grups municipals de l'oposició. Els socialistes asseguren que moltes d'aquestes idees no tiren endavant per la falta de voluntat del govern d'aprofundir en el diàleg amb la resta de grups municipals.

Propostes d'inversió i projectes
Altres de les idees que proposen els socialistes en aquest capítol són augmentar un 20% la dotació pressupostària per reforçar el vincle entre les AMPA i barris i les àrees d'Educació i Serveis Socials; destinar el 15% de l'IBI comercial a la promoció del comerç i la creació d'una partida pressupostària per cobrir les pistes de Sant Francesc i les escoles Joan Maragall i Pi d'en Xandri.

Propostes d'eficàcia, transparència, eficiència i organitzatives
En aquest apartat apareix la proposta de territorialitzar el pressupost de manera efectiva per reforçar el finançament dels barris i dels seus consells de participació. El PSC també demana una auditoria externa per conèixer el dèficit estructural i municipal de Promusa. En l'àmbit esportiu, també vol que es revisin els preus públics de l'Eurofitness i que s'impulsi definitivament el carnet d'usuari exclusiu de piscina.

La reducció de la quota total de l'IBI, lligada a l'augment de la nova taxa de recollida i tractament de residus urbans, i la disminució de la despesa d'hores extres de la Policia Local són altres de les idees que volen fer realitat els socialistes. També demanen reduir duplicitats entre l'àrea de Comunicació de l'Ajuntament i l'OAMCIC, del qual depèn Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.