El PSC proposa una 'taxa 0' per a nous emprenedors durant el primer any


Temes relacionats

El pressupost de 2015 supera el primer tràmit al ple amb el 'no' de l'oposició (21/oct/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un treballador / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'un treballador / Foto: ACN

El PSC proposa la creació d'una 'taxa 0' per a nous emprenedors, de manera que es bonifiqui el 100% dels impostos i taxes relacionades amb l'obertura d'una nova activitat durant el primer any. Aquesta mesura s'inclou a la trentena d'esmenes que el grup municipal ha presentat a les ordenances fiscals per al 2015.

L'objectiu d'aquesta proposta és afavorir la implantació de nova activitat a través de l'efecte 'crida'. El portaveu del grup municipal del PSC, Ferran Vilaseñor, ha explicat que la mesura està dirigida a petites empreses.

Ferran Villaseñor

La taxa 0 és per afavorir la implantació de petites empreses, de menys de 10 treballadors.


La formació socialista també proposa millorar els ajuts de pagament de l'IBI a famílies monoparentals amb l'aplicació d'un escalatge de bonificació superior a l'actual. D'aquesta manera, el PSC situa aquesta gradació fins al 70% de bonificació per a les famílies monoparentals amb un fill, fins al 80% en cas de dos fills i fins al 90% en cas de tres.

De nou, la formació proposa la supressió de la taxa de clavegueram i l'exclusió de l'IBI de la part corresponent al pagament de la recollida d'escobraries. En aquest sentit, el PSC vol crear una nova taxa de residus urbans amb l'objectiu de poder aplicar bonificacions. També en l'àmbit de l'IBI, els socialistes plantegen una bonificació del 50% per als propietaris d'immobles que posin els habitatges a disposició de lloguer social a través de l'Oficina Local d'Habitatge.

Una altra de les propostes del PSC és la reducció d'un 10% del preu públic de la zona blava, una rebaixa que la formació considera assumible si Promusa assumeix la gestió. A més, volen bonificar en una hora gratuïta d'aparcament a la zona blava en cas que es compri en comerços locals. De la mateixa manera, el PSC aposta per suprimir la taxa per expedició de documents administratius per aquelles persones usuàries dels serveis socials, en atur o amb ajuts econòmics.

La trentena d'esmenes presentades pel PSC també inclouen propostes de tarifació social en preus públics, tot i que aquest àmbit està exclòs de l'aprovació en el ple de les ordenances fiscals.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.