La CUP porta al ple una moció de suport al 9N i de rebuig al procés judicial


  • Comparteix:

Imatge de la votació del procés participatiu del 9N

Imatge de la votació del procés participatiu del 9N

La CUP presentarà al ple de desembre una moció en defensa de la llibertat d'expressió i opinió i per condemnar els processos judicials engegats arran de la jornada participativa del 9N. La formació independentista rebutja l'actuació de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, perquè considera que s'ha 'extralimitat' amb les amenaces a ajuntaments i directors d'instituts, i n'exigeix la dimissió.

La moció de la CUP demana que l'Ajuntament feliciti els santcugatencs per la jornada 'cívica, democràtica i pacífica' del 9 de novembre i constati la voluntat majoritària del poble de Catalunya de ser reconegut com a subjecte polític sobirà.

Els independentistes reclamen que Sant Cugat rebutgi frontalment qualsevol intent d'exigència de responsabilitats per via judicial amb relació al procés participatiu del 9N. Es tracta d'un fet, afirmen, que se situa en la línia d'actuació del govern del PP de criminalitzar les mobilitzacions ciutadanes. La CUP també vol que l'Ajuntament assumeixi totes les conseqüències que se'n puguin derivar.

La text també demana que el consistori insti la Generalitat a traslladar a la comunitat internacional els resultats del 9N que, una vegada tancades les votacions, ha recollit 2.305.240 vots emesos, amb un 80,76% a favor del doble 'sí', un 10,07% del 'sí-no', un 4,54% del 'no' i un 4,62% de 'sí' - en blanc i altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.