Sant Cugat rebutja la llicència esportiva única estatal aprovada pel PP


Temes relacionats

El PSC vol que el ple es posicioni en contra de la llicència esportiva única ( 9/des/14)

Tibau: 'Ajudarem els clubs a aplicar la nova normativa de la Seguretat Social' (24/set/14)

Miguel Cardenal diu a les federacions que no temin la llicència única (28/gen/14)


  • Comparteix:

Els partits creuen que la modificació jurídica suposa un perill per als clubs i federacions esportives

Els partits creuen que la modificació jurídica suposa un perill per als clubs i federacions esportives

El ple municipal ha aprovat una moció per rebutjar la llicència esportiva única, introduïda pel govern espanyol fa pocs mesos. La proposta, a instàncies del PSC, ha rebut el suport de CiU, ICV-EUiA i la CUP i adverteix que es tracta d'una modificació jurídica que envaeix la legislació catalana, posa en perill la supervivència de clubs i entitats esportives i dificulta l'esperit altruista de moltes de les persones que exerceixen de voluntàries en l'àmbit esportiu. El PP i el regidor no adscrit s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

El regidor del PSC, Pere Soler, ha explicat que la nova legislació del PP rebaixa la tasca altruista de moltes persones a una relació exclusivament laboral i comportarà l'increment de la despesa del clubs, que limitarà l'accés a l'esport.

Pere Soler

L'efecte immediat serà un augment de les desigualtats d'oportunitats de cara als clubs i del dret a l'esport.


El regidor d'Esports, Xavier Tizón, ha destacat que fins al moment cap club de la ciutat ha patit una inspecció però ha afirmat que la problemàtica està sobre la taula. Tizón ha lamentat que la nova llei només deixa als clubs dues sortides. O bé fan una regularització contractual o bé es passen a un sistema de voluntariat sense cap mena de retribució. Per aquests motius, ha recordat la importància d'instar la Generalitat i el govern espanyol a implementar un pla de suport econòmic i de millora de l'esport de base.

Xavier Tizón

Estem d'acord que cal instar els governs a fer un pla de suport econòmic a l'esport base.


El PP s'ha abstingut en la votació i ha explicat aquesta regulació vol acabar amb una 'al·legalitat' i amb l'intrusisme professional del sector. El regidor Álvaro Benejam ha afirmat que la nova llei intenta redreçar el problema de frau a la Seguretat Social que hi ha en moltes de les entitats de base que tenen, afirma, persones treballant sense estar donades d'alta.

Álvaro Benejam

Cal evitar l'al·legalitat que hi ha fins ara perquè tothom cotitzi i cal acabar amb l'instrusisme professional.


ICV-EUiA i la CUP també s'han sumat a la moció. Els ecosocialistes han titllat la nova legislació de preocupant i destinada a incrementar els ingressos de la Seguretat Social i ha advertit que pot comportar conseqüències nefastes per la manca d'equitat en l'accés a l'esport. Els independentistes, que han afegit una esmena de darrera hora a la moció en relació amb la necessitat de regular les relacions laborals del món dels monitors i a favor d'eradicar la precarietat laboral en el sector esportiu, han destacat la importància de l'esport de base com a cohesionador de la societat.

El regidor no-adscrit, Bruno de Salvador també s'ha abstingut però ha defensat com a 'positiva' la regulació estatal del PP perquè, afirma, vol preservar els drets laborals dels implicats.

Origen de la llicència esportiva única
El 15 d'octubre es va fer efectiva la reforma de la Llei 10/1990 que introdueix el concepte de llicència única esportiva. Aquesta modificació, en paraules del govern de Madrid, pretén unificar el mercat esportiu i eliminar tràmits administratius i duplicitats amb l'objectiu de facilitar la participació de qualsevol entitat en una competició d'abast estatal.

La modificació implica, segons els grups que han donat suport a la moció, que tota l'estructura de voluntaris de la qual es nodreixen els clubs ha de professionalitzar-se. A més, adverteixen que aquest tràmit implica un augment de la quota i la privatització dels clubs.

És per això que la moció aprovada aquest dilluns insta el govern espanyol a aturar el pla d'inspeccions massives a l'esport de base, posant en marxa una nova moratòria, i a acordar amb la Generalitat un Pla de Suport Econòmic i de Millora de l'Esport Base.

La moció també insta l'Ajuntament a fer una diagnosi de l'impacte que poden suposar aquestes reformes i que el consistori doni, dins de les seves possibilitats, suport a les entitats esportives del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.