Nomenat per unanimitat del ple el consell d'administració de Cugat.cat


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Fornells, Colomina, Pérez Tornero, Toro i Silva Alcalde

D'esquerra a dreta, Fornells, Colomina, Pérez Tornero, Toro i Silva Alcalde

L'entitat pública empresarial Cugat.cat ja té consell d'administració. El presideix Xavier Fornells i el completen quatre vocals: Carme Colomina, José Manuel Pérez Tornero, Anna Toro i Josep-Manuel Silva. Tots els grups municipals del ple han consensuat els nomenaments, que tindran un mandat de cinc anys. Amb aquesta designació es completa l'adaptació dels mitjans públics municipals a la Llei de la Comunicació Audiovisual de Catalunya.

ESCOLTA-HO

Els candidats ocuparan els càrrecs per un mandat de cinc anys i sense percebre cap retribució ni dietes. Les seves funcions inclouen nomenar la direcció de Cugat.cat, dissenyar el contracte-programa de l'ens i proposar els seus pressupostos anuals, que ha d'aprovar el ple municipal.

El nomenament del consell d'administració posa el punt final al procés de transformació de l'antic òrgan gestor de Cugat.cat -un organisme autònom- en una entitat pública empresarial, adaptada plenament als requeriments de la Llei de la Comunicació Audiovisual de Catalunya.

Xavier Fornells
És director de l’àmbit de Serveis a les Persones de l'Ajuntament i anteriorment va ser Coordinador de l'Organisme Autònom de Comunicació i Informació de Sant Cugat del Vallès (OAMCIC). Ha estat director general i membre del consell d'administració de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i membre de la junta directiva de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya i de l'Associació catalana de Premsa Local i Comarcal.

Carme Colomina
És cap de la secció d'Internacional del diari 'Ara' i investigadora associada al CIDOB. Ha estat corresponsal de Catalunya Ràdio a Brussel·les, on va col·laborar amb mitjans internacionals com la BBC i Deutsche Welle. També ha estat responsable de cooperació interregional a la Secretaria d'Afers Exteriors de la Generalitat. Col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació com a analista de l'actualitat europea.

José Manuel Pérez Tornero
És catedràtic de Comunicació i director del departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB. És director del grup de recerca 'Gabinet de Comunicació i Educació' (UAB). Col·labora habitualment amb diferents diaris com a articulista.

Anna Toro
És tècnica de premsa i comunicació de l'Ajuntament. És responsable dels temes de premsa de l'àrea de Cultura, Comunicació i Joventut de l'Ajuntament, Premsa i Xarxes Socials al Teatre-Auditori Sant Cugat, Premsa i Comunicació a Museus de Sant Cugat. Ha estat coordinadora de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació i té màster en Gestió d’Empreses Creatives i Culturals.

Josep-Manuel Silva Alcalde
És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i en Periodisme per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. És màster en Direcció Pública per Esade. Actualment és col·laborador habitual a les tertúlies del programa '8 al dia' i professor associat de Comunicació i Propaganda Política al Grau de Periodisme i Publicitat de la Universitat Abat Oliva-CEU. Ha estat membre del Consell d’Administració de la Corporació RTVE i president del Consell d’Administració de RTVE fins al juny de 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.