El ple rebutja la indemnització amb fons públics del projecte Castor


  • Comparteix:

El PSC rebutja la indemnització amb diners públics / Foto: ACN

El PSC rebutja la indemnització amb diners públics / Foto: ACN

El consistori rebutja la indemnització de 1.350 milions d'euros provinents de les arques públiques a l'entitat propietària del projecte Castor, Escal UGS. Així ho estableix una moció del PSC que ha rebut el suport de tots els grups excepte el PP, que hi ha votat en contra. El ple també reclama al govern espanyol que faci pública tota la documentació sobre el procés d'adjudicació del projecte i la informació recopilada sobre la seva 'fallida'.

ESCOLTA-HO

La moció subratlla que aquest projecte de perforació va provocar prop de 500 sismes durant el setembre de 2013, tal com demostren els estudis impulsats des de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, la petrolera Shell i l'Observatori de l'Ebre, entre d'altres.

Pel consistori, la indemnització pactada evidencia que la prioritat del govern de Madrid és l'empresa i no pas els ciutadans, a qui no s'ha compensat pels danys materials patits. El text, de fet, també alerta de l'encariment de la factura del gas que comportarà amb aquest pagament de 1.350 milions. El regidor del PSC, Pere Soler, considera inacceptable que aquest error l'hagin de pagar els ciutadans.

Pere Soler

És inacceptable que una mala gestió tingui una afectació directa sobre la ciutadania.


La proposta ha rebut el suport de tots els grups excepte el PP, que ha votat en contra perquè considera que no s'escau sobre un tema molt tècnic que no afecta Sant Cugat. El partit, a més, ha recordat que el govern de l'Estat espanyol ha aturat les operacions d'extracció i ha pagat la indemnització que marca l'acord que va pactar el govern de Rodríguez Zapatero.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.